Botka Lászlót akarja az MSZP

2017.01.18. 14:26

Egyhangúan támogatta az MSZP elnöksége a párt szegedi polgármestere, Botka László miniszterelnök-jelöltségét. A politikus elmondta, a napokban programot hirdet és megkezdi a szükséges tárgyalásokat.

Az MSZP országos elnöksége egyhangúlag támogatja Botka László miniszterelnök-jelöltségét - közölte Molnár Gyula, az ellenzéki párt elnöke. Botka László elmondta, a napokban programot hirdet és megkezdi a szükséges tárgyalásokat. 

Molnár Gyula pártelnök azt mondta, az elnökség teljes körűen felhatalmazta Szeged szocialista polgármesterét arra, hogy folytassa le azokat a tárgyalásokat, amelyek a jelöltállításban, a tartalmi kérdésekben szükségesek a következő parlamenti választáson történő győzelemhez.

Botka László miniszterelnök-jelölt akar lenniForrás: MTI/Kovács Attila

Szerinte a kormányváltáshoz a többi között egy új politika, ahogy fogalmazott,az igazságosság új politikája szükséges, de nem a 2010 előtti világot akarják visszahozni.

Mint arról az Origo írt, zavart okozott az ellenzéki oldalon, hogy Botka László bejelentette, bizonyos feltételek teljesülése esetén szívesen lenne miniszterelnök-jelölt, ám a szegedi polgármester feltételei egyelőre teljesíthetetlennek tűnnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK