Lázár: Visszaállítják az idegenrendészeti őrizetet

Lázár János
Budapest, 2017. január 12. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos heti sajtótájékoztatóját tartja az Országházban 2017. január 12-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A kormány visszaállítaná az idegenrendészeti őrizetet, az ehhez szükséges négy törvény módosítását célzó javaslatcsomag hamarosan a parlament elé kerülhet - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Vágólapra másolva!

A kormány stratégiai kabinetje döntött az idegenrendészeti őrizet visszaállításához szükséges négy törvény módosításáról, a javaslat hamarosan a parlament elé kerülhet - mondta Lázár János Makón.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A bevándorlók magyarországi tartózkodása biztonsági kockázatot jelent, ezért a kormány döntött arról, hogy szabad mozgásukat korlátozni kell - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Jelenleg ez nincs így, a bírósági felülvizsgálat idejére, illetve négy hét elteltével nyílt táborba kerülnek a migránsok" - tudatta a miniszter.

Több lépésben azokat, aki jelenleg az ország területén tartózkodnak - számuk hét-nyolcszázra tehető - visszaszállítják majd a határhoz - tette hozzá a miniszter. A politikus arról is beszélt, hogy

a román magyar határ lezárására jelenleg nincs napirenden, de a szükséges előkészületek megtörténtek,

ahogy egy második kerítés építéshez is rendelkezésre állnak a tervek a magyar-szerb határon.