Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön újabb jelentős csapadék várható: az ország nagy részén eső lesz, de a hegyekben és a Nyugat-Dunántúlon havazhat is – írja a Köpönyeg.hu. Nagy területen fokozódik viharossá az északi szél, mely a magasabban fekvő tájakon hófúvást okoz.

2–8 fok valószínű délután.

Az északi, északnyugati szél elsősorban a Dunántúlon, csütörtökön az északkeleti országrészben is viharossá fokozódik (70-90 km/h) - írja a met.hu. A Dunántúl nyugati részén azonban 90-100 km/h közötti lökések is előfordulhatnak.

Pénteken az erős légmozgás hatására csökken a felhőzet, és kisüt a nap. Reggel fagypont körüli értékeket mérhetünk, délután már 10 fok fölé kúszhat a hőmérő higanyszála.

Szombaton délelőtt részben napos időre van kilátás, majd megnövekszik a felhőzet, és délutántól elered az eső. Erős marad a szél. 15 fok körül alakulhat a csúcsérték.

Vasárnap napközben egyre kevesebb helyen alakul ki csapadék, az erős ÉNy-i szél hatására felszakadozik a felhőzet, és előbukkan a nap.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot!

Április 20. az év 110. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 255 nap van hátra.

Ma a Tivadarokat köszöntjük.

A Tivadar férfinév a Teodor név magyar alakja. Fejlődési alakja: Teodor, Tiodor, Tiadar, Tivadar.

Távkapcsoló

A TV2-n A szultánából, az RTL Klubon a Halálos fegyver sorozatváltozatából jön újabb rész, a Duna TV-n a Bagi-Nacsa páros szórakoztatja a nézőket. A Prime-on A szökés, a Foxon pedig az American Crime Story - Az O.J. Simpson-ügy folytatódik, a Mozi+-on 21 órakor indul az X-Men - Az eljövendő múlt napjai, az OzoneNetworkön Bakuba látogathatunk jó fél órával korábban.

Heti mozipremierek

  • Öldöklő szerelem
  • Szívvel-lélekkel
  • Desierto - Az Ördög országútja
  • Tűnj el!
  • 1945
  • Alibi.com