Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Szerdán a kevés napsütés mellett sok gomolyfelhő lesz az égen, és a déli óráktól dél felől egyre többfelé várható zápor, zivatar – írja a Köpönyeg.hu. A keleti tájakon hevesebb zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel.

19 és 27 fok közötti, kora nyárias hőmérsékletre számíthatunk.

Csütörtökön napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Főleg délután, a keleti országrészben törhetnek ki zivatarok. 22-23 fok körül alakulhat a délutáni órák hőmérséklete.

Pénteken ismét magasra törnek a gomolyfelhők, melyekből a délelőtti óráktól több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. A csúcshőmérséklet 20 fok körül alakul.

Szombaton a napsütést gomolyfelhők zavarják továbbra is, és elsősorban a Dunától keletre fordul elő nyárias zápor, zivatar. Az ÉNy-i szél megélénkül. Marad a 20 fok körüli maximum.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot!

Május 3. az év 123. (szökőévben 124.) napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 242 nap van hátra.

Ma az Irmákat és Tímeákat köszöntjük.

Az Irma az Irm- kezdetű germán női nevek rövidülése.

A Tímea Jókai Mór által alkotott női név. Először Az arany ember című regényében tűnt fel, Timéa alakban, vélhetően a görög Euthümia névből alkotta. Az eredeti görög név elemeinek jelentése: jó és tisztelet.

Távkapcsoló

Az RTL Klub a Szulejmán újabb részével várja a sorozat nézőit, a TV2 a Szívtiprók című vígjátékkal támad, amelyben igazi sztárparádéra számíthatunk, Sigourney Weaverrel és Gene Hackmannel az élen. A Cinemaxon 20.00-tól egy remek kamaradrámát kapunk, jön a Puszta formalitás Gérard Depardieu-vel és Roman Polanskival, egy órával később pedig Brazíliába utazhatunk az OzoneNetwork Felfedezőatlaszával.

Heti mozipremierek

  • A galaxis őrzői vol. 2
  • Hogyan legyél latin szerető
  • Emlékképek
  • Julieta