LMP-pártújság: Nem az a baj Gyurcsánnyal, hogy iszik, hanem, hogy hazudik

Gyurcsány Ferenc
Budapest, 2018. január 27. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke 14. évértékelő beszédét tartja Budapesten 2018. január 27-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Meglehetősen furcsán értelmezik az együttműködés szót az ellenzéki pártok. Vasárnap magabiztosan ültek le a tárgyalóasztalhoz, de miután felálltak onnan, pár percnek sem kellett eltelnie ahhoz, hogy az LMP-s Vágó Gábor lerészegezze a DK-s Gyurcsány Ferencet. Ezután elszabadult a pokol, és nyíltan egymásnak estek politikusaik, valóságos háború alakult ki között. A káosz akkora, hogy a pártokhoz köthető sajtótermékek is beszálltak a küzdelembe, most az LMP-hű blog kanyarított egy tízpontos, Gyurcsány-alázó vezércikket.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferencről az a hír járja, hogy a vasárnapi DK, MSZP-P, LMP egyeztetés igencsak jó kedélyben érte. – így indít vezércikkében a Reflektor Blog. Az LMP-közeli munkatársak az erős felütést követően mesterszinten kezdték el ekézni a választáson lehetséges partnerükként számon tartott bukott kormányfőt.

– jött a folytatás. Egész egyszerűen az LMP-s blognál nem tudtak leszakadni Gyurcsány vélt, piálós történetéről, és a következő bekezdésben is erről olvashatott a szerencsés olvasó. A hangnem erőteljesen gunyorosba váltott át.

– utalva arra, hogy a bukott kormányfő nem biztos, hogy teljesen magánál volt az egyeztetés során, kellett neki pár óra, hogy kiszusszanja magát. Akár hiszik, akár nem, ezután sem álltak le a Reflektor Blog munkatársai a whiskey-botránnyal, szerintük meg kellett volna szondáztatni Gyurcsányt. "Az biztos, hogy az igazi frappáns válasz egy tegnap esti szondafújás lett volna, ami sajnos elmaradt." - írta a portál munkatársa. De aztán végülis nagy nehezen sikerült magukat megnyugtatni, nem is olyan fontos, hogy mennyit, mit és hogyan ivott a bukott kormányfő:

Innentől végre sor kerülhetett arra, amire mindenki oly nagyon vágyott: a kialakult helyzetet értékelő gyorstanulmányra! No, persze, Gyurcsány Ferenc került terítékre, hiszen róla szól a cikk.

  • Az LMP-hű blog szerint hitelesség és az igazmondás adja meg azt az alapot, hogy a kormányváltásban érdekelt erők mennyire bízhatnak meg egymásban.
  • De Gyurcsány trükkök százait veti be a leendő szövetségeseivel szemben, legalábbis finoman erre utalt az LMP pártújságja.
  • Erre egy erős példát is hoztak erre: szerintük a DK-elnöke össze-vissza beszélt március 15-én a Jobbikal való együttműködéssel kapcsolatban, ezúttal azonban nem részegezték le őt.
  • A lap munkatársai ultrabiztos bizonyítékot is hoztak arra, hogy, a bukott kormányfő taktikázik. Egymás mellé tették Szél Bernadett, Vágó Gábor és Gyurcsány Ferenc hitelességét, és kihozták, amit ki kellett: erős a gyanú, hogy a taktikázás érdekében Gyurcsány úgy csinál kommunikációs szinten, mintha meg akarna egyezni a Jobbikkal.

Nem Gyurcsány napja volt ez, legalábbis az LMP-közeli szerkesztőségben egészen biztosan.

Az LMP pártújságja szerint csak kommunikációs trükk, hogy Gyurcsány Ferenc tárt karokkal fogadja az ellenzéki pártokat. Eldurvult az ellenzéki háború. Forrás: MTI/Mohai Balázs

Egyre inkább úgy néz ki, hogy a vártnál sokkal komolyabb feszültségek húzódnak meg a balliberális kispártok között. A vasárnapi ellenzéki egyeztetést követően állóháború alakult ki a felek között, és ebben odáig jutottak, hogy nyíltan szidják egymást a közvélemény előtt. Három héttel a választás előtt tehát ismét megérkezett a menetrendszerinti, baloldali káosz. A történtek fényében meglehetősen érdekes lenne, ha mégiscsak valamilyen formában együttműködnének Szélék Gyurcsányékkal.