A vesztes és dühös ellenzéki szimpatizánsok új ellenzéket követelnek

Budapest, 2018. április 21. A 2.0 Mi vagyunk a többség - újabb tüntetés a demokráciáért! címmel meghirdetett demonstráció résztvevői vonulnak Budapesten, a Bajcsy-Zsilinszky úton 2018. április 21-én. MTI Fotó: Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Az LMP tárgyalni hívta az ellenzéki pártokat, erre a Facebook-on elszabadultak az indulatok, sokszor egészen szélsőséges trágárságokkal: a legtöbben új ellenzéket követelnek, és arra kérik a politikusokat, adják vissza a mandátumukat. Jelen állás szerint Gulyás Márton, Soros-aktivista szája íze szerint alakulnak a dolgok, az ellenzékváltás újabb lépcsőfokhoz érkezett.
Vágólapra másolva!

A tegnapi legújabb demokráciaféltőnek nevezett, kormányellenes tüntetés másnapján az LMP a semmiből egyeztetésre hívta a teljes ellenzéket az Országgyűlés alakuló ülése előtt annak érdekében, hogy „egyeztessék a parlamenti politizálással kapcsolatos terveiket, elképzeléseiket." Mindenesetre, a vesztes ellenzék szempontjából érzékeny időszakban akar egyeztetni Szél Bernadett.

  • Soros György a szempontjából kudarcos április 8-a után látványosan kihátrált a jelenlegi ellenzéki pártok mögül, és más utat kezdett el kijelölni.
  • ennek leglátványosabb mozzanata volt, hogy a hozzá köthető Gulyás Márton, aktivista a voksolás utáni pár napban állomásról állomásra végigjárta balliberális médiát azért, hogy felszólítsa az ellenzéki pártok parlamenti képviselőit, adják vissza mandátumukat.
  • a különböző internetes felületeken jól látszik, hogy egyre többen követelik ezt az ellenzéki szimpatizánsok közül.
  • tegnap Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere már egyenesen új ellenzékről beszélt, amiből nem nehéz kitalálni, hogy mi is valójában a célja. Sajtóértesülések szerint, amikor az ezzel kapcsolatos gondolatait fejtette ki a múlt heti tüntetéshez képest egyértelműen gyérebb számú hallgatósága előtt, akkor Karácsony Gergely, Zugló polgármestere nem tapsolt.
  • Az LMP is erős üzenetet kapott az ellenzékváltás jegyében. A Soroshoz erősen köthető blog, a 444 seggkúpozó klasszisa egy fenyegető hangvételű cikket hozott össze, és olyan kérdéseket tett fel a párt sajtóosztályának, mint például, a párt jelöltjei hogyan képzelik el a jövőjüket a politikában.
Az ellenzéki szimpatizánsok közül egyre többen szeretnének új ellenzéket Forrás: MTI/Mónus Márton

Erős az ellenzékváltó hangulat a szimpatizánsok körében

Mivel Hadházy Ákos lemondásával egyetlen vezetője maradt az LMP-nek, Szél Bernadettre hárult a kellemetlen feladat, hogy a párt legújabb tárgyalósdi ötletet valamiképpen kommunikálja. Közösségi oldalán megpróbálta, a reakciókból ítélve sikertelenül. Ugyanis a felhergelt emberek mindent elsöprő lendülettel kezdtek el új ellenzéket követelni, és kezdték el ütni nemcsak az egykori zöldpártot, hanem a komplett, hagyományos ellenzéket. Az egyik kommentelő haszonlesőnek nevezi az ellenzéki pártokat, akik a választás után nagyon megszerették egymást.

Forrás: Facebook

A következő hozzászóló azt kéri, hogy az ellenzéki politikusok bojkottálják az Országgyűlés alakuló ülését:

Forrás: Facebook


Innentől viszont eljött a soha senki által meg nem választott Gulyás Márton ideje, egyre többen követelik, az ellenzéki politikusok adják vissza a mandátumokat. Mint például ő:

Forrás: Facebook


A következő hozzászóló szerint azzal, hogy átveszik a parlamenti mandátumokat, legitimálják a kormányt. (mintha egyébként nem lenne az, 70 százalékos részvétel és kétharmados győzelem után) Mi a teendő ebben a helyzetben? Természetesen az, hogy adják vissza a mandátumot.

Forrás: Facebook

A Gulyás által kijelölt úton halad a következő ellenzéki szimpatizáns is, szerinte is kollektívan vissza kell adni az ellenzéki honatyáknak a mandátumokat:

Forrás: Facebook