Újabb nagyon fontos távozó a Jobbikban, a párt vecsési jelöltje is lelépett

Sas Zoltán Jobbik
Vágólapra másolva!
Sas Zoltán, a Jobbik korábbi, vecsési országgyűlési képviselője, és a körzet választókerületi elnöke közösségi oldalán jelentette be, hogy távozik az egykori radikális pártból. A pártból szintén kilépett Volner János egykori alelnök a történtek kapcsán arról írt Facebookon, hogy Sasnak is „utána fognak köpni, ma még megy a könyörgés és az ígérgetés, de holnap már áruló lesz”. Jól láthatóan Volner köré csoportosulnak a legújabb kilépési hullám szereplői.
Vágólapra másolva!

Miközben Szotyori-Lázár Zoltán Facebook-profiljával kezébe vette a Jobbik irányítását, és Szolnokról látszólag egészen jól elirányítgatja a szervezetet, azért felmerülnek apróbb-cseprőbb gondok. Például, hogy június óta megállás nélkül, egymást megelőzve menekülnek az emberek a pártból, és a sorozat novemberre sem szakadt meg. „Egy újabb remek ember és hű barát hagyta ott a Jobbikot” – írja közösségi oldalán Volner János, a pártból szintén kilépett korábbi alelnök. Ezt követően a Mi Hazánk Mozgalommal tárgyalásokat folytató politikus hosszasan méltatja Sas eddigi politikai teljesítményét. „Sas Zoli nem csak országgyűlési képviselőjelöltje volt a pártnak, hanem a rendvédelmi és nemzetbiztonsági kabinetet is vezette, valamint aktív szerepet vállalt a párt belső biztonságának megerősítésében is” – emelte ki, hogy milyen fontos pozíciókat viselt korábban Sas. Majd egy félfordulattal rátért arra, hogy milyen folyamatok indulhattak be a renitens (Szotyori-Lázár szavajárásával: ÁRULÓ) politikus távozásának hírére a Jobbikban.

Ismerem a rendszer működését: pánik van, és megy a telefonálgatás, az ígérgetés.

Volner kritikájának adott hangot, hogy a Jobbik vezetői még mindig nem értik azt, hogy nem lehet mindenkit pénzzel és képviselői hellyel megvásárolni. Emlékeztetett arra, hogy korábban a párt vezetői EP-listavezetői helyet ígértek meg neki, valamint elárulta, hogy Sast azzal „kecsegtették”, hogy a jövő évi EP-választás után átveheti valamelyik távozó országgyűlési képviselő helyét.

– tette hozzá a Jobbikból erősen kiábrándult, nemzeti radikális politikus. Bejegyzésének végén azzal kalkulált, hogy

Így megy ez...” – tette hozzá, majd megköszönte Sasnak a sokévi „kitűnő” munkát.

Sas Zoltán szűkszavúan jelentette be közösségi oldalán, hogy otthagyja a Jobbikot. „Mai nappal kiléptem a Jobbikból. A továbbiakban lehetséges politikai és közéleti szerepvállalásomról később döntök. Az önkormányzati képviselői munkámat esküm, és a legjobb tudásom szerint a továbbiakban is elvégzem” – írta a Jobbik korábbi vecsési országgyűlési képviselője.

Hogy Volner János távozása komoly vérveszteség a Jobbik számára, az tökéletesen látszik az ezt követő pártbeli mozgásokon. Több, az egykori alelnök köré csoportosuló radikális politikus vele tartott, amit gyakran saját maga jelentett be közösségi oldalán.