Vona keresztfia szerint Volnernek nem lesz majd könnyű állást találnia

Szotyori-Lázár Zoltán
Vágólapra másolva!
Szerda óta egyértelmű: Szotyori-Lázár Zoltán, szolnoki képviselő a Jobbik többfunkciós csodája. Ha kell, programot alkot, ha kell, kategorizálja párttagokat, és ha úgy alakul a helyzet, akkor politikusokat járat le. Profiljába leginkább ez utóbbi illik, tegnapelőtt közösségi oldalán ismét megmutatta, hogy verhetetlen a műfajban. A „Szotyi” becenévre hallgató politikus mindenszentekre eljutott odáig, hogy országgyűlési képviselők 2022 utáni munkakörülményeit határozza meg.
Vágólapra másolva!

Az embernek egyre inkább az az érzése, hogy a pártszakadást, mint politikai helyzetet egy az egyben Szotyori-Lázár Zoltánnak találták ki. Egy átlagos politikus ilyenkor általában szomorú, mert egykori bajtársai tömegével hagyják ott a hőn szeretet szervezetet, helyi csoportok sokasága int búcsút, és inkább feloszlatja magát, semmint hogy a párt színeiben politizáljon tovább. Nem így van ezzel Vona Gábor keresztfia, aki valósággal lubickol ebben a vegetáló állapotban, gyakorlatilag az erdélyi magyarok sorozatszidalmazása után másodvirágzását éli. „Szotyi” ebben a vészterhes időszakban Szolnokról jó kedéllyel elirányítgatja Facebookon a Jobbikot:

  • programot alkot a baloldallal való összefogás mikéntjéről,
  • egy laza kommentben ellenállókra és árulókra osztja fel a párttagokat,
  • és ha ideje engedi, akkor a párt stratégiai irányvonalának a kidolgozásában is közreműködik.
Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik szolnoki képviselője Gyöngyösi Mártonnal, a Jobbik elnökhelyettesével egy rockkoncerten Forrás: Facebook

Emberfeletti teljesítményről tesz tanúbizonyságot, hiszen a szellemet rendesen igénybe vevő tevékenysége mellett magára vállalt egy olyan feladatot, amit mindennek lehet nevezni, csak hálásnak nem.

Ugyanis „Szotyi” az erre szakosodott pártmédiát megszégyenítő módon járatja le a ficánkoló jobbikos vagy exjobbikos politikusokat közösségi oldalán.

Ha helyzet van, Vona Gábor keresztfia AZONNAL Facebook-közelben terem, és olyan tempóban osztja ki az illetőt, hogy az MSZMP legvehemensebb politikusa kismiska volt hozzá képest. Az utóbbi napok virtuális terméséből leszűrhető, hogy a Jobbikból kilépett Volner János, egykori alelnök nem tartozik a kedvencei közé. Nem olyan régen megcsinálta azt a bravúrt, hogy legújabb ellenségét, Az Árulót belekeverte az olaszliszkai tanárgyilkosságba, de mindez semmi, hiszen a napokban egy olyan bejegyzés tűnt fel közösségi oldalán, ami minden eddigi tevékenységét zárójelbe tette. Szerdán ugyanis már eljutott odáig, hogy

egyenesen meghatározta Volner János 2022 utáni munkakörülményeit.

Egész pontosan ezt írta a Pártszakadás Nagymestere:

Vona Gábor keresztfiánál az verte ki a biztosítékot, hogy Volner János meghekkelte Bana Tibor jelenlegi alelnök minapi sajtótájékoztatóját.

Most komolyan: minek a Jobbiknak pártvezetőség, minek van Sneider Tamás, minek kell Gyöngyösi Márton, ha van egy Szotyori-Lázár Zoltánjuk?