Magyarország évek óta irányt mutat Európában

Szlovénia, Horvátország határ, migránsok
DOBOVA, SLOVENIA - OCTOBER 23: Refugees seen at new refugee camp in Dobova near Croatia border, Slovenia on October 23, 2015. Slovenia is accepting around 10.000 refugees per day on this new Balkan route people are now traveling from Croatia via Slovenia to Austria and Germany. Ales Beno / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Magyarország évek óta tabukat döntöget, irányt mutat Európában – mondta Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója az M1 aktuális csatornán kedd reggel. Később Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője azt nyilatkozta a csatornának, hogy az illegális bevándorlást új törvényekkel kell megakadályozni.
Vágólapra másolva!

A szakértő példaként említette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök már három évvel ezelőtt, a francia Charlie Hebdo szerkesztősége elleni támadás kapcsán kimondta, hogy

az illegális bevándorlás és a terrorizmus között összefüggés van.

A nemzetközi civil szervezetek elleni fellépésre is most kezd ráeszmélni Európa.

Illusztráció Forrás: AFP/Anadolu Agency/Ales Beno

Sokan fontolgatják, hogyan lehetne őket megregulázni, sokan várják, sikerül-e ezt Magyarországnak megcsinálnia – mondta Kovács István a Stop Soros törvénycsomag kapcsán.

Halász János szerint az április 8-ai választáson a magyarok egyértelműen kinyilvánították, hogy nem akarnak bevándorlóországban élni, ezért az illegális migrációt meg kell állítani, és a törvényeket ehhez kell igazítani.

Az alaptörvény hetedik módosítása és a Stop Soros törvénycsomag egy Magyarország biztonságát garantáló akcióterv két része, amely végre rendet tesz az illegális migráció terén.

Az alaptörvény módosításának célja a kötelező kvóta megakadályozása, idegen népcsoportok betelepítésének megtiltása. A Stop Soros törvénycsomag pedig alaposan körbejárja az illegális migráció szervezését, és büntetendővé teszi annak minden elemét – magyarázta a Fidesz-frakció szóvivője.

Látható, hogy a Soros-szervezetek és az ellenzék tiltakozik, támadja a javaslatokat, mert nem akarja megvédeni az országot, a betelepítés és a bevándorlók oldalán áll – fűzte hozzá Halász János.