Nem megy el Toroczkai az etikai bizottsági meghallgatására

Jobbik
Toroczkai László sajtótájékoztató
Vágólapra másolva!
Az Echo Tv értesülései szerint nem megy el a mai etikai bizottsági meghallgatására Toroczkai László. Az indok: külföldön tartózkodik. Levélben jelezte ezt a testületnek. Minden valószínűség szerint ma ítéletet hoznak az ásotthalmi polgármester ügyében. Ezek szerint nélküle. De ez nem valószínű, hogy érdekli a radikális politikust. Gyakorlatilag bármelyik pillanatban szakadhat a Jobbik.
Vágólapra másolva!

A párt alapszabályának értelmében, ha valakivel szemben fegyelmi vizsgálat indul, kétszer maradhat távol az eljárástól, harmadszorra azonban kizárhatják a pártból – ezt írja az Echo Tv internetes felülete. Ha ez valóban így van, akkor könnyen lehet, hogy Toroczkai az időhúzásra játszik. Jelen állás szerint minél tovább van a Jobbikban, annál inkább megerősödhet a zűrzavaros helyzetben. Az etikai bizottsági távolmaradásokkal pedig alsó hangon heteket tud nyerni. A pártvezetés érdeke ezzel szemben az, hogy minél előbb kirúgják a lázadó politikust. Kérdés, megteszik-e ma ezt a saját maguk által meghozott szabályok megszegésével.

Ma hallgatták volna meg Toroczkait

Megírtuk, május végén a Jobbik elnöksége felkérte Sneider Tamás elnököt és Gyöngyösi Márton elnökhelyettest, hogy kezdeményezzen etikai és fegyelmi eljárást Toroczkai ellen, mert

  • úgy vélik, a volt alelnök a tisztújító kongresszus után indított „sajtóturnéja" során jobbikos taghoz méltatlan módon és tartalommal nyilatkozott,
  • és a Jobbik „belső megosztásának és szétszakításának szándékával" alapszabály-ellenesen platform alapítását kezdeményezte. Ásotthalom polgármestere nagy médiaérdeklődés közepette jelentette be, hogy megalapítja a Mi Magunk elnevezésű platformot, amelynek zászlóbontása június 23-án lesz Toroczkai „felségterületén".

Sneider és Gyöngyösi eleget tett a felkérésnek, pillanatokon belül továbbították azt az etikai bizottságnak. Értesüléseink szerint ma hallgatták volna meg a radikális politikust, és minden bizonnyal ítéletet hoztak volna ügyében. Úgy néz ki, nélküle hozzák meg a döntést, ami valószínűleg már megvan. Erről itt írtunk részletesebben.