Érdekes eredményt hozott egy közúti ellenőrzés pár napja Budapesten. A rendőrök a taxi csomagtartójában drogot találtak, az utasról meg kiderült, hogy körözik.

Augusztus 16-án 11 óra 40 perckor Készenléti Rendőrség munkatársai közúti ellenőrzés alá vontak egy taxit a fővárosban - számol be az esetről a police.hu. Az intézkedés során megállapították, hogy a taxi utasa ellen elfogatóparancs van érvényben, mivel a részére jogerősen kiszabott pénzbüntetést nem fizette meg. Őt a rendőrök elfogták, és előállították.

A taxi csomagtartójának átvizsgálásakor egy átlátszó műanyag zacskóban 636 gramm fehér színű, kábítószergyanús anyagot találtak, amely az előzetes szakvélemény alapján amfetaminnak minősül.

Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a taxit vezető A. Viktorral szemben kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított. A 39 éves taxisofőr halászteleki tartózkodási helyén házkutatást tartottak a rendőrök, amelynek során további 32 gramm marihuánagyanús és további 0,88 gramm kokaingyanús anyagot foglaltak le. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.