Példátlan önleleplezés: a MÚOSZ elnöke a közös ellenzéki listáért kampányol

CÖF plakátkampány plakát Civil Összefogás Fórum 56-osok terén Vona Gábor Gyurcsány Ferenc
CÖF plakátkampány Budapesten Budapest, 2016. december 7. A Civil Összefogás Fórum (CÖF) újabb plakátja a budapesti Ötvenhatosok terén 2016. december 7-én. A kép Vona Gábor Jobbik-elnököt és Gyurcsány Ferenc DK-elnököt öleli át a korábbi plakátkampányból ismert bohóc, a felirat pedig azt hirdeti: „Egymásra találtak! Együtt mondtak nemet a bevándorlásellenes alkotmánymódosításra”.
Vágólapra másolva!
A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) nevű, magát függetlennek és objektívnek hazudó balliberális álszakmai szervezet elnöke, Hargitai Miklós leleplezte magát: a közösségi oldalán kampányolni kezdett azért, hogy a teljes ellenzék, a baloldali liberális pártoktól az antiszemita és cigányellenes Jobbikig állítson közös bevándorláspárti listát a májusi európai parlamenti választásokra.
Vágólapra másolva!

„Közös ellenzéki EP-listát!" – kezdi bejegyzését Facebook-oldalán Hargitai Miklós, aki annyira független és pártatlan, hogy korábban a szocialista propagandalapnál, a Népszabadságnál dolgozott annak bezárásáig, most pedig a Népszavánál.

Hargitai Miklós Forrás: muosz.hu

Szerinte a közös ellenzéki listától az Orbán-kormány majd „megroppan". Hogy ezt hogy kell elképzelni, azt nem tudjuk, mert nem fejti ki.

A bejegyzés alapján úgy tűnik, a MÚOSZ elnökének fogalma sincs arról, hogyan működik az Európai Unió és a brüsszeli parlament.

Véleménye alapján, ha összeáll a Gyurcsány-vezette balliberális tábor és a Jobbik degenerált szövetsége egy közös, bevándorláspárti EP-lista erejéig, akkor legyőzhető a Fidesz. Igazából nem is az az érdekes, hogy ez mennyire távol áll a valóságtól (bár egy politikai újságíró esetében ez is fontos kérdés), hiszen a közvélemény-kutatások elképesztő mértékű (60 százalékos) kormánypárti fölényt mérnek - még a brüsszeli elit kedvenc lapja, a liberális Politico szerint is

a Fidesz lehet az egész Unió első vagy második legerősebb pártja

– hanem az, hogy egy magát független szakmai vezetőnek hazudó újságíró már mennyire nem képes a látszatra sem adni: nyíltan kampányolni kezd. Nemcsak politizál, de gyakorlatilag ellenzéki programot kezd alkotni.

Politikusnak képzeli magát, és úgy is viselkedik.

Sajátos, a közvélemény-kutatásokkal szöges ellentétben álló gondolatai alapján a következő fejtegetésbe kezd: „Nem alaptalan a feltételezés, hogy amennyiben az ellenzék – az MSZP-től az LMP-n át a Jobbikig – egységes listán indul az EP-választáson, akkor ez a lista több szavazatot kap, mint 2014-ben a széttagolt ellenzék együttvéve, és az együttműködés mozgósító ereje révén a Fidesz listáját is legyőzheti".

Az egyik legmegdöbbentőbb rész, amikor hosszan értekezik arról, hogy mennyire szeretné, ha Brüsszel „elzárná a pénzcsapokat", vagyis Soros György emberei célt érnének, és

megbüntetnék a magyar embereket és Magyarországot azért, mert nem követi az európai bevándorláspárti elitet.

Jellemző, hogy a MÚOSZ-elnök hogy sajnálkozik azon, hogy a Fidesznek (ellentétben a brüsszeli elitnek mindig hajbókoló és az ottani utasításokat végrehajtó ellenzéki pártokkal) valódi súlya van saját pártszövetségében és az egész Európai Parlamentben. „Úgy alakult, hogy a magyar kormánypártnak a saját európai pártcsaládját, a Néppártot is sikerült foglyul ejtenie. Az EP-képviselők száma alapján a Fidesz az egyik legerősebb párt a Néppártban, és rendelkezik azzal a zsarolási potenciállal, hogy a képviselőit bármikor átültetheti a populista euroszkeptikusokhoz, meggyengítve a Néppártot" - sápítozik Hargitai, az érdekérvényesítési képességet zsarolásnak hazudva (ez is mennyire árulkodó a hajbókoló MÚOSZ-szellemiségről).

A Magyarország számára fenntartott 21 helyből 10-11 ellenzéki helyre számít Hargitai, aki szerint ez óriási siker lenne, és lerombolná a „rendszert". Hogy ez miért lenne így, nem fejti ki, de kétségkívül álmodozik róla. Szerinte ugyanis ez a 10-11 hely "elhozná a Fidesz fölött aratott, rég várt győzelem érzését, és hosszabb távon az Orbán-rendszer leváltását".

Vagyis, még egyszer: a magát eddig mindig függetlennek hazudó és szervezetét, a pártállami MÚOSZ-t folyamatosan valós jelentőségénél jóval nagyobbnak, egyfajta szakmai kamarának álmodó és hazudó Hargitai (a MÚOSZ az a szervezet, amely - mintha még mindig a kommunizmusban élne - rendszeresen folytatott le etikai vizsgálatokat olyan újságírókkal kapcsolatban, akik nem is a szervezet tagjai) nyíltan az ellenzéknek szurkol, és a Fidesz fölötti győzelem érzéséről álmodozik.

Hosszas ömlengése végén a közös ellenzéki listával kapcsolatban azt írja:

Hargitai nyíltan kiáll tehát Soros újabb terve mellett, amelyet most már Judith Sargentinivel támogattak meg Brüsszelben.

A Magyarországot elítélő Soros-jelentést fogalmazó Sargentini – Hargitaihoz hasonlóan – közös bevándorláspárti lista felállítására utalt.

Ahogy az Origo beszámolt róla, csütörtökön tárgyalóasztalhoz ül a teljes ellenzék a Jobbiktól a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalícióig a közös, bevándorláspárti EP-lista ügyében.

Akár még az is előfordulhat, hogy visszatér Bajnai Gordon, akire listavezetőként számítanának a szocialisták.

Soros György tehát hadrendbe állította a hazai szövetségeseit.

Az általa pénzelt migránspárti erők Brüsszeltől Párizson át Budapestig teljes gőzzel fogják támadni a magyar kormányt.

A bevándorláspárti politikusok ugyanis foggal-körömmel ragaszkodnak az EP-székükhez, ebben a háborúban pedig a milliárdos spekuláns mérhetetlen vagyona is segíti őket.

A cél világos:

meg kell törni a bevándorlásellenes erőket, és bevándorlókontinenssé kell tenni Európát.

Most nyilvánvalóvá vált, a MÚOSZ mára gyakorlatilag politikai párttá vált, véleménye bármilyen újságíró szakmai kérdésben érdektelen. Valójában akár a közös lista végére oda is lehetne írni a nevüket. Mindenesetre kíváncsiak vagyunk, ezek után hány, magát függetlennek és objektívnek, és újságírónak nevező MÚOSZ-tag fog azonnal lemondani tagságáról.