Vona keresztfia szerint ideje a Jobbikot megtisztítani a kóklerektől

Szotyori-Lázár Zoltán
Vágólapra másolva!
„Nem lehet a végtelenségig minden hibás pénzügyi döntést az Állami Számvevőszék nyakába varrni” –írta közösségi oldalán a Jobbikból decemberben kilépő Szotyori-Lázár Zoltán egykori pártjának legújabb botránya kapcsán. Vona Gábor keresztfia szerint itt lenne az ideje megtisztítani a pártot a pénzügyi és személyügyi kérdésekben domináló kóklerektől. Nem várt helyről érkezett az újabb kritika a Jobbiknak. 
Vágólapra másolva!

Bár Szotyori-Lázár Zoltán a Jobbikból való kilépését követően azt ígérte, többet nem tesz közzé „pártpolitikai témájú posztot” közösségi oldalán, nem váltotta be azt. Tegnapi bejegyzése nem az első ígéretszegése volt, azonban kétségkívül az eddigi legérdekesebb.

Kritika, váratlan helyről

A párt volt politikusa azzal kapcsolatban nyilvánult meg, hogy tegnap az Állami Számvevőszék (ÁSZ) újabb jelentős szankciót, több mint 100 millió forintos büntetést helyezett kilátásba a Jobbikkal szemben. Vona Gábor keresztfia felvezetésként a következőt írta:

Azt gondolom, a Jobbiknál éppen ideje egy alapos szembenézésnek a múlttal, de legfőképpen a jelennel.

Hozzátette, hogy

Majd ezen a ponton Szotyori-Lázár Zoltán kimondta azt, amit eddig a Jobbik vezérkarához közel álló politikus nem:

nem lehet a végtelenségig minden hibás pénzügyi döntést az Állami Számvevőszék nyakába varrni.

Mindezek után levonta a konzekvenciákat: itt lenne az ideje megtisztítani a pártot ezektől az elemektől.

Szombaton a Népszava szellőztette meg, hogy az Állami Számvevőszék újra jelentős összegre, több mint 100 millió forintra készül büntetni a Jobbikot. A lap úgy tudja, hogy végleges döntés még nincs az ügyben, egyelőre csak a jelentéstervezet létezik, amelyhez a megadott határidőn belül a párt észrevételeket fűzhet. Feltehetően összefüggésben van ezzel, hogy tegnap Schön Péter lemondott a Jobbik gazdasági igazgatói tisztségéről, aki az elmúlt években felügyelte a párt zűrös pénzügyeit. Lapértesülések szerint a helyére új vezetőt nevezhetnek ki, jelenleg megbízott gazdasági vezetőként Simonné Szigetvári Katalin pótolja őt. Emlékezetes, tavaly decemberben a gazdasági ellenőrző szerv több mint 660 millió forintra büntette meg a Jobbikot (Simicska-plakátok), többek között tiltott pártfinanszírozás miatt.