Vona Gábor asszisztensnője röhöghetett a jobbikos nyugdíjas-gúnyolódáson

Vona Gábor
Vágólapra másolva!
Úgy tudjuk, hogy Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő és Silhavy Máté mellett Vona Gábor jelenlegi asszisztense hallható azon a felvételen, amelyen a jobbikos vezetők az idős embereken gúnyolódnak. Szabó Veronika nemrég még a korábbi pártelnök Facebook-oldalát kezelte, és élő közvetítéseit menedzselte, a fizetését pedig – Vona politikából való kilépése ellenére – a mai napig a párttól kapja. Összeérnek a szálak, itt az újabb adalék a botrányos hangfelvételhez. 
Vágólapra másolva!

Szerdán adtunk róla hírt, hogy újabb roppant kellemetlen anyag látott napvilágot a Jobbikról. Először a Magyar Nemzet hasábjain jelent meg ennek a szöveges kivonata, majd a Hír TV híradójában bemutatták azt a hangfelvételt, amelyen a párt vezető politikusai egymást túllicitálva becsmérelték a nyugdíjasokat. Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselőn és Silhavy Mátén, a jobbikos pártmédia egyik vezetőjén kívül egy női hang is hallatszott – ez idáig homály fedte kilétét.

Vona Gábor asszisztense röhöghetett a nyugdíjas-gúnyolódáson

„Mi ezeket úgy hívtuk a szakmában, hogy far-hát kommandó, ezek nagyrészt nyugdíjasok, otthon ülnek, és várják azt, hogy jöjjön valami. Bedobod nekik a tartalmat, megírod, hogy »Jaj a rohadék, már megint mit mondott! Mondjátok meg ti is jól!« és akkor odamennek, és ráírogatnak. A troll az viszonylag kevés, ezek tényleg élő hülye nyugdíjasok, akik ott ülnek, és egész nap ezt várják, hogy mikor tud...” – mondta az idős embereken gúnyolódva a HÖK-ös múltú Silhavy, miközben női kacajok voltak hallhatóak a háttérben. Nem csak a nevetésé volt a terep, hiszen a hölgy hozzátette, hogy „anyukája nem hülye nyugdíjas, benne van egy csomó ilyen csoportban”. A Magyar Nemzet cikkében „az egyik jelenlévőként” aposztrofálták az ismeretlen nőt. Portálunk azonban úgy tudja, hogy nem másról van szó, mint

Szabó Veronikáról, Vona Gábor asszisztenséről, aki láthatóan jól érezte magát, amikor a jobbikos vezetők az idősek embereken gúnyolódtak.

A jobbikos asszisztensnő nemrég még a korábbi pártelnök Facebook-oldalát kezelte, és élő közvetítéseit menedzselte. Információink szerint annak ellenére, hogy Szabó jelenleg a politikából távozó politikus segítője, továbbra is a párt parlamenti képviselőcsoportjától kapja a fizetését. Ez is abba az irányba mutat, hogy

Vona Gábor közel sem szakadt el annyira a Jobbiktól, mint amennyire mutatni próbálja.

Vona Gábor asszisztensnője röhöghetett, amikor a Jobbik vezetői a nyugdíjasokon gúnyolódtak Forrás: Facebook

Listákat készíthetett a nyugdíjasokat sértegető jobbikos

A nyugdíjasokat far-hát kommandónak nevező Silhavy Máté pedig jelenleg is a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának tagja, ami több okból is érdekes. A testület honlapján az olvasható, hogy legfőbb céljuk, hogy megfelelő és bőséges információkat nyújtsanak a kiemelt közszolgálati médiumokról.

Silhavy karrierje egész pontosan 2009-ben indult, amikor is a Jobbik médiapolitikai kabinetjének és a párt erzsébetvárosi alapszervezetének elnöke lett, egy évvel később pedig a párt jelöltjeként indult a VII. kerületben az országgyűlési választáson. A politikus

a BTK hallgatói önkormányzatának (HÖK) volt tagjaként, illetve alelnökeként akkor tett szert kétes hírnévre, amikor napvilágra került a hír, miszerint a kari gólyatáborba jelentkezőket többek között vélt származásuk alapján listázták a diákvezérek.

A HÖK-ös múltú jobbikos a hallgatók „érdekérvényesítése” során kiterjedt kapcsolati hálóra tett szert, itt ismerte meg többek között Szávay István és Staudt Gábor jobbikos parlamenti képviselőket. Silhavy jelenleg a Jobbik médiájában tölt be kulcspozíciót, az Alfahír és az N1TV felelős kiadójának, a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítványnak a kuratóriumi elnöke.