Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Újabb felvétel: nézze meg, mi történt a felderítő merülésnél

Vágólapra másolva!
A mentőegység hajójában állt az operatőr, így közvetlen közelről rögzítette, hogyan merülnek a mélybe a búvárok. Ez a hatodik felvétel, amely felkerült a mentést irányító Terrorelhárítási Központ weboldalára. Mutatjuk, mit lehet rajta látni. 
Vágólapra másolva!

A következő videóban láthatja, hogyan zajlott a keddi felderítő merülés.

A TEK oldalára feltöltött felvétel operatőre a búvárok készülődése mellett azt is felvette, mit tesznek a szakemberek a hajóban, amíg a búvárok a mélyben próbálják felmérni a roncsot és a környezetét.

Ez a hatodik videó,

amely bemutatja azt a megfeszített munkát, amellyel próbálják felmérni az egy héttel ezelőtti dunai hajóbalesetben elsüllyedt turistahajó roncsának helyzetét a vízben, miközben folyamatosan emelik a felszínre a halálos áldozatokat.

A Hableány nevű hajó egy nagy luxushajóval, a Viking cég hotelhajójával ütközött össze a Margit hídnál május 29-én 21.05 -kor.

Az elsüllyedt Hableány turistahajón 35-en tartózkodtak: 22 nő, 12 férfi és egy gyermek. A magyar kapitányon és a szintén magyar matrózon kívül a többiek turisták, illetve idegenvezetők.

A dél-koreai turisták esti sétahajózáson vettek részt a Duna budapesti szakaszán az idegenvezetőikkel, a 6 országot – köztük Magyarországot – érintő körutazásuk egyik programjaként.

– mondta egy meg nem nevezett minisztériumi tisztségviselő korábban.

Szerda délelőtt a tizenharmadik halálos áldozatot is kiemelték a vízből, 15 embert még keresnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről