Németh Zsolt: Hála illeti Kornel Morawieckit az életművéért

Kornel Morawiecki az egykori lengyel Harcoló Szolidaritás alapítója, a szejm korelnöke, a lengyel miniszterelnök Mateusz Morawiecki édesapja
Vágólapra másolva!
Hála és köszönet illeti Kornel Morawieckit az életművéért – mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke szombaton telefonon az MTI-nek.
Vágólapra másolva!

Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke – miután részt vett Varsóban az egykori lengyel Harcoló Szolidaritás alapítójának temetésén – elmondta:

a közép-európai népek függetlenségében visszaköszön Kornel Morawiecki munkája,

ugyanakkor ez a függetlenség nem valósulhatott volna meg hit nélkül.

Németh Zsolt felidézte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök márciusban a Magyar Érdemrend Középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetést nyújtotta át Kornel Morawieckinek a Magyarország iránti szolidaritása és következetes kiállása, valamint a magyar-lengyel politikai kapcsolatok erősítését szolgáló tevékenysége elismeréseként.

Kornel Morawiecki az egykori lengyel Harcoló Szolidaritás alapítója, a szejm korelnöke, a lengyel miniszterelnök Mateusz Morawiecki édesapja Forrás: Wikipedia/Konrad Wereszczynski

Hozzátette, hogy a búcsúszertartáson átadták Orbán Viktor részvétét a gyászolóknak. A temetésen vele együtt jelen volt Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Kornel Morawiecki hetvennyolc éves korában, súlyos betegség következtében hunyt el szeptember 30-án. Az egykori lengyel Harcoló Szolidaritás legendás alapítója, a szejm korelnöke és a jelenlegi lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki édesapja volt.