Szijjártó Péter: A magyar érdekeknek megfelelően fejlődik a gazdasági kapcsolat Oroszországgal

I. JÓZSEF; SZIJJÁRTÓ Péter; AZBEJ Tristan
Budapest, 2019. október 29. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b3) és Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár (j2) fogadja I. József Abszi melkita görögkatolikus pátriárkát (b), X. János antiochiai görög pátriárkát (b2), II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkát (j3) és III. József Ignác (Ignatius Joseph Younan) szír katolikus pátriárkát (j) a magyar-orosz csúcstalálkozó alkalmából Magyarországra látogató közel-keleti keresztény egyházak vezetőivel szervezett konferencia előtt a minisztériumban 2019. október 29-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Magyarország és Oroszország között átláthatóan, a magyar gazdaság és a belföldi vállalatok érdekeinek megfelelően fejlődnek a gazdasági kapcsolatok - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter kedden, Budapesten sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter elmondta, hogy Európa és Oroszország kapcsolatát csak a nyilvánosság előtt uralják viták, a háttérben a nyugati államok szoros együttműködést alakítottak ki Moszkvával.

Oroszország 10 legnagyobb kereskedelmi partnerének többsége EU- vagy NATO-tag,

2017-hez képest például a holland-orosz kereskedelmi forgalom 23 százalékkal, a francia-orosz 40 százalékkal, a német-orosz 56 százalékkal bővült. A kis országok eközben a Moszkvát sújtó büntetőintézkedések veszteseivé váltak - mutatott rá.

Budapest, 2019. október 29. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b3) és Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár (j2) fogadja I. József Abszi melkita görögkatolikus pátriárkát (b), X. János antiochiai görög pátriárkát (b2), II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkát (j3) és III. József Ignác (Ignatius Joseph Younan) szír katolikus pátriárkát (j) a magyar-orosz csúcstalálkozó alkalmából Magyarországra látogató közel-keleti keresztény egyházak vezetőivel szervezett konferencia előtt a minisztériumban 2019. október 29-én. MTI/Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás

A tárcavezető elmondása szerint Magyarország 8 milliárd dollár kiviteli lehetőségtől esett el, ám mostanra sikerült elérni, hogy az Oroszországgal kiépített együttműködés hozzájáruljon a növekedési pálya fenntartásához.