Drónt reptetett az Árpád hídon egy férfi, eljárást indított ellene a rendőrség

hajó, baleset, hajóbaleset, margit híd, hableány, clark ádám, daru, mentés, hajóroncs, kiemelés 2019.06.07.
Vágólapra másolva!
Múlt hét szerdán két hajó ütközött össze a Dunán. A Hableány nevű sétahajó a baleset után pár másodperccel elsüllyedt. A fedélzetén 35 ember volt, közülük csak heten élték túl a balesetet, nyolc embert még keresnek. A Terrorelhárítási Központ hétfő óta tiltja, hogy drónt reptessenek a Duna feletti kijelölt szakaszon, mert az zavarhatja a mentési munkálatokat. Ma eljárást indítottak egy férfi ellen, aki az Árpád hídnál reptette a drónját engedély nélkül.
Vágólapra másolva!

Egy 44 éves férfi az Árpád híd pesti hídfőjénél egy drónt használt engedély nélkül a híd vonalában, ezért a rendőrök eljárást indítottak ellene.

A férfi a reptetést elismerte, a rendőrök feljelentették a légi közlekedés biztonságát és védelmét szolgáló szabályok megszegése miatt.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A Terrorelhárítási Központ (TEK) vasárnap közleményében hívta fel a figyelmet arra, hogy

hétfő óta a Hableány mentési munkálatai és a kutatás miatt a Duna érintett szakaszán légtérkorlátozás van érvényben jövő vasárnap éjfélig.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni.

Mostanáig 20 halálos áldozat került elő, még hét dél-koreai utast és a sétahajó magyar kapitányát keresik.