Fegyverrel rabolták ki a MÁV egyik pénztárosát

2019.02.15. 14:59

Egy nagymarosi férfi 2018 júliusában egy este elhatározta, hogy kirabolja a Nagymaros-Visegrád vasútállomás jegypénztárosát. Eltervezte, hogy visz magával egy kést, és azzal kényszeríti majd arra, hogy adja át a bevételt. Arra számított, hogy legalább 1 millió forintot szerezhet.

Fekete nadrágot és fekete kapucnis felsőt húzott, és egy fekete pólót kötött az arcára. Sőt, váltóruhát is elrejtett a Duna-parton, hogy menekülés közben átöltözzön, és ne ismerjék fel - olvasható az Ügyészség oldalán

A késsel a kezében bement az állomás épületébe. Egy ideig csak figyelte a nőt, aki éjfél előtt lépett ki a pénztárból.

Odafutott hozzá, beráncigálta a pénztárba, és követelte tőle, hogy adja át a széfben lévő pénzt.

Mivel a kassza üres volt, a rabló kirántotta az íróasztal fiókját és zsebre vágta az ott talált 31 ezer forintot. A férfi eémenekült, a pénztáros pedig segítséget kért az állomásra érkező vonat mozdonyvezetőjétől.

Eközben a férfi átvette a váltóruháját, a másikat pedig meggyújtotta és a késsel együtt a folyóba dobta. A pénzt néhány nap alatt elköltötte. De nem volt sokáig szabadlábon: tíz nap alatt elfogták, és letartóztatták. A Pest Megyei Főügyészség közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett fegyveres rablás miatt emelt vádat ellene.