Vágólapra másolva!
Ha Brüsszelben a bevándorláspárti politikusok maradnak többségben, akkor Európa teljesen megváltozik, és más világ vár a gyermekeinkre, unokáinkra, dédunokáinkra – mondta Novák Katalin az Origónak adott interjújában. Most van először valódi összeurópai tétje az EP-választásnak, hiszen a 2015-ös bevándorlási válság kezdete óta az európai polgárok most nyilváníthatnak először véleményt a brüsszeli elit politikájáról – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Közölte, több mint 200 milliárddal jut majd több jövőre a családoknak, mindez pedig egy több mint 10 százalékos növekedést jelent.
Vágólapra másolva!

Mi az európai parlamenti választások legfőbb tétje?

Az európai választáson jövőt választunk magunknak. Míg Európában nem születik elég gyermek, így a népesség kizárólag a bevándorlás miatt növekszik, addig Afrika és a Közel-Kelet országaiban népességrobbanás zajlik, ott sok gyermek születik egy családba. A fő kérdés az, hogy a népesedési válságra milyen választ adunk: bevándorlók betelepítésével, vagy belső erőforrásainkra támaszkodva, a magyar családok támogatásával kívánunk-e válaszolni. A másik kérdés az, hogy néhány évtized múlva olyan Európát láthatnak-e gyerekeink, unokáink, amely a jelenlegire hasonlít, vagy Európa teljesen megváltozik, és nem is emlékeztet majd arra, amilyen mindig is volt?

Ha Brüsszelben a bevándorláspárti politikusok maradnak többségben, akkor Európa teljesen megváltozik, és más világ vár a gyermekeinkre, unokáinkra, dédunokáinkra. Most van először valódi összeurópai tétje az EP-választásnak, hiszen a 2015-ös bevándorlási válság kezdete óta az európai polgárok most nyilváníthatnak először véleményt a brüsszeli elit politikájáról.

Lát-e esélyt arra, hogy ezen a téren változás legyen?

A bevándorlást támogató országok esetében nagyon sok kérdés már eldőlt: számtalan külföldi iskola első osztályában már többségben vannak a bevándorlóhátterű gyermekek. Ugyanakkor az unión belül is egyre többen látják be, hogy a gazdasági bevándorlók csak haszonélvezői szeretnének lenni a nyugat-európai jóléti rendszernek. Az illegális bevándorlók többsége ráadásul nem is szeretne integrálódni, megőrzik saját kultúrájukat, vallási szokásaikat, hagyományaikat, majd a jobb élet reményében Európába hívják a családjukat.

Novák Katalin: Az illegális bevándorlók többsége ráadásul nem is szeretne integrálódni, megőrzik saját kultúrájukat, vallási szokásaikat, hagyományaikat Forrás: Emmi

Mikor jöhet el az a pont, amikor változás lesz?

Amikor az emberek kikövetelik, hogy változás legyen. Erre a legjobb lehetőség az európai parlamenti választás, most vasárnap ugyanis mindenki elmondhatja a véleményét. Kifejezhetjük, hogy keresztény ünnepeink, kultúránk, alapértékeink, jelképeink fontosak számunkra.

Minél többen szavazunk a Fidesz-KDNP listájára, annál erősebb lesz a hangunk Brüsszelben. Ezért is fontos a most vasárnapi választás, amelyen Európa, Magyarország, a gyermekeink és unokáink jövője a tét.

Mennyire volt sikeres a mostani kampány abból a szempontból, hogy ezek az üzenetek minél több emberhez eljussanak?

A Fidesznek jó esélyei vannak a győzelemre, de azt valóra is kell váltani, ehhez minél több embernek el kell mennie szavazni.

Mi megvédtük a határokat, és amíg ellentartunk a nyomásnak, addig nem jönnek az illegális bevándorlók, de amint engedünk, akkor ugyanaz lesz Magyarországon is, amit nap mint nap tapasztalnak Nyugaton. Európai szinten sokan próbálják azt a benyomást kelteni, hogy a bevándorlás nem fontos kérdés, pedig napi szinten szembesülnek az általa okozott problémákkal, a biztonságérzet csökkenésével és a terrorveszély növekedésével. A magyar emberek több alkalommal is nagyon határozottan kiálltak a bevándorlás ellen.

Magyarország meddig tud ellenállni?

Minél erősebb a felhatalmazásunk Magyarországon, annál nagyobb az esélyünk arra, hogy európai színtéren is érvényesíteni tudjuk a magyar érdekeket.

Nagyon fontos, hogy olyan szövetségeseket találjunk, akik hasonlóan gondolkodnak, mint mi. Szerencsére már most is vannak erős szövetségeseink, így például a Visegrádi országok és Olaszország, amelynek kormánya bebizonyította, hogy a tengeren is meg lehet állítani a migrációt.

Létrejöhet-e egy újfajta elrendeződés az EP-ben?

Drámai változásra nem számítok, de arra igen, hogy valamelyest újraszerveződik minden. Leginkább az a kérdés, hogy megmarad-e egy olyan jobbközép, nemzetállamok Európájában gondolkozó, a keresztény kultúráért kiálló tömörülés, amelyhez mi is tartozunk. Képes lesz-e megizmosodni úgy, hogy meghatározó erő legyen Európában? A változáshoz a mostani vezetőket le kell váltani, haza kell küldeni. Számos területen ártottak már Európának. Elveszítjük a briteket, közben elárasztotta Európát egy migránsáradat, amit ők nemhogy nem fékeztek meg, hanem bátorítottak. A következményeket számos nyugati országban már látjuk. Ha mi nem akarunk párhuzamos társadalmakat, erőszakot, terrorizmust, kulturális és vallási feszültségeket, a mostani bevándorláspárti vezetés helyett bevándorlásellenes vezetőkre van szükségünk.

„Ha mi nem akarunk párhuzamos társadalmakat, erőszakot, terrorizmust, kulturális és vallási feszültségeket, a mostani bevándorláspárti vezetés helyett bevándorlásellenes vezetőkre van szükségünk” Forrás: Emmi

A magyar ellenzéki pártok mondanivalója mennyiben hozott újdonságokat?

Nincs újdonság, ez a régi lemez, mindannyian jól ismerjük, csak nem szeretnénk feltenni. Az ellenzéki pártok Magyarország-ellenes, bevándorláspárti kampányt folytattak, egy jó adag demagógiával leöntve. Az uniónak segítenie kell a felzárkózásban, de valamilyen szinten versenyeznünk is kell egymással.

Amikor ők voltak kormányon, az országot eladósították és kiárusították, a külföldtől való függőségünket folyamatosan növelték. Sohasem a magyar érdekeket tartották elsődlegesnek, és ez mit sem változott.

A magyar családpolitikai intézkedések mekkora hangsúlyt kaptak a kampányban?

Ennek nem feltétlenül a kampányhoz van köze, hiszen a gyermekek iránti elköteleződésünk a kezdetek óta változatlan.

Amíg nem sikerül elérni, hogy a fiatalok annyi gyermeket vállaljanak, amennyit szeretnének, addig van bőven teendője a kormányzatnak. Sajnos sok európai országban egyáltalán nem foglalkoznak családpolitikával, sőt, valójában eddig uniós szinten sem volt meghatározó téma, annak ellenére, hogy hatalmas demográfiai válsággal néz szembe a kontinens.

A július 1-jén induló Családvédelmi Akcióterv életbe lépő négy pontja iránt mekkora az érdeklődés?

Július 1-jén a babaváró támogatás, a kibővülő csok, a nagycsaládos autóvásárláshoz nyújtott támogatás és a jelzáloghitelek elengedése lép életbe. Mindegyik iránt nagy az érdeklődés, ezt abból is látjuk, hogy nagyon sokan írnak a támogatásokat részletesen összefoglaló Család.hu oldalnak. Leginkább a babaváró támogatást várják, de az érintettek körében népszerű a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása is. Fontos, hogy ezek felülről nyitott előirányzatok, azaz a költségvetésben rendelkezésre állnak a források, függetlenül attól, hogy mennyire sokan igénylik majd.

Zajlik már a jövő évi költségvetés tervezése, mennyivel juthat több a családoknak?

2010 óta a duplájára nőttek a családtámogatások. Ez egy nagyon komoly eredmény, amelyet nem sikerült volna a magyar emberek szorgalma nélkül elérni.

Ez azt jelenti, hogy a családvédelem lesz jövőre is az első.