Balesetveszélyes kereszteződéseket alakítottak át Kecskeméten

Vágólapra másolva!
Az Irinyi út és a Március 15. utca kereszteződésében, valamint a Mártírok útja és a Klebelsberg út találkozásánál jelentős változás történt a közlekedésben. A beruházásnak köszönhetően a két, eddig balesetveszélyesnek számító kereszteződés sokkal biztonságosabbá vált. 
Vágólapra másolva!

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester (Fidesz-KDNP) a 260 millió forintos Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program, vagyis IKOP-pályázat kapcsán elmondta: a beruházások a közlekedés biztonságának növelését célozzák a jelenleg balesetveszélyes helyeken.

Az Irinyi út és a Március 15. utca kereszteződésében minden csomóponti ág kiegészül egy önálló jobbra kanyarodó, vagy egy gyorsító sávval. A Mártírok útja és a Klebelsberg út találkozásánál mindkét irányban kialakítanak egy-egy forgalmi sávot a balra kanyarodó járműveknek.

Új,

akadálymentes gyalogos-átkelőhelyeket, az iskola előtt pedig új parkolóhelyeket

építenek. A nagyjából négy hónapig tartó fejlesztések során jelzőlámpákat telepítenek és korszerűsítik a közvilágítást is.

A Mártírok útján 150 métert, a Klebersberg úton 200 méter hosszú szakasz érint a beruházás. A kivitelezési munkálatok során teljes útzár nem lesz, de forgalomkorlátozásokra kell számítani - jelezte a polgármester.