Családi tragédia Galgahévízen: hátba szúrhatta apját a 13 éves lány

Galgahévíz
Vágólapra másolva!
Családi tragédia történt tegnap kora délután Galgahévízen. Egy 54 éves férfi otthonukban egy késsel megszúrta 18 éves fiát, és az 48 éves élettársát. Hogy védje családját, a férfi 13 éves lánya egy késsel hátba szúrta az apját, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.
Vágólapra másolva!

A pest megyei Galgahévízen élők arról beszélnek, hogy mostanában több baleset is történt a településen: két fiatalt is elgázolt a vonat, és egy idős férfit is elütöttek. Gyilkosság azonban már jóval régebben történt.

- mondja egy asszony.

Ezért is botránkoztak meg a helyiek annyira a csendes, nyugodt kis faluban, de nem azon, hogy a kislány megölte az apját.

- mondja egy helyi fiatal nő.

Forrás: Origo

A családban három gyerek van, két lány és a 18 éves fiú. Az idősebb lány barátjával volt tegnap az 54 éves férfi az egyik helyi kocsmában. Az idősebb férfi bár két-három italt megivott, nem volt részeg, amikor veje hazavitte. Akkor még úgy tűnt, hogy minden rendben van, nyugodt volt.

Otthon viszont összevesztett valamin az élettársával, és a férfi megvágta a nő nyakát.

18 éves fiúk azonnal az anyja segítségére sietett, próbálta megvédeni, de a férfi őt is megkéselte. A fiatal fiú súlyosan megsérült.

Ekkor a 13 éves lány fogott egy másik kést, és, hogy testvérét védje, hátba szúrta az apját – a galgahévíziek elmondása szerint.

- mondja egy nő, aki arról is beszél, hogy a meggyilkolt férfi veje egy izmos, nagydarab, nagyszájú férfi, aki szerintük mindenképpen beleavatkozott volna a verekedésbe, a késelésbe, hogy megvédje a családot.

- teszi hozzá arra utalva, hogy vagy a fiatal férfit is megkéselte volna az apósa, vagy ő végzett volna az 54 éves férfival.

Forrás: Origo

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, András Tamás az Origónak elmondta, hogy a fiatal lányt nem vették őrizetbe.

A család egy bezárt söröző feletti lakást bérelt. A helyiek elirányítanak minket oda. A söröző már rég bezárt, nem üzemel, üvegkorlátja be van törve. A fölötte lévő lakásokon lehúzva a redőny. Hiába csengettünk, senki sem jött ki a házból.

Forrás: Origo

Az Országos Mentőszolgálattól megtudtuk, hogy a tragédia után Aszódról és Hatvanból is érkezett mentőautó, sőt, még egy mentőhelikopter is. Az 54 éves férfin akkor viszont már nem lehetett segíteni. A 18 éves fiú súlyosan, anyja könnyebben sérült. Mindkettejüket ellátták a helyszínen, majd kórházba vitték.