Családi tragédia történt tegnap kora délután Galgahévízen. Egy 54 éves férfi otthonukban egy késsel megszúrta 18 éves fiát, és az 48 éves élettársát. Hogy védje családját, a férfi 13 éves lánya egy késsel hátba szúrta az apját, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

A pest megyei Galgahévízen élők arról beszélnek, hogy mostanában több baleset is történt a településen: két fiatalt is elgázolt a vonat, és egy idős férfit is elütöttek. Gyilkosság azonban már jóval régebben történt.

Jó pár évvel ezelőtt volt egy, de azok már le is ülték a büntetést.

- mondja egy asszony.

Ezért is botránkoztak meg a helyiek annyira a csendes, nyugodt kis faluban, de nem azon, hogy a kislány megölte az apját. 

Megérdemelte a férfi, én is megszurkáltam volna a lány helyében!- mondja egy helyi fiatal nő.

Forrás: Origo

A családban három gyerek van, két lány és a 18 éves fiú. Az idősebb lány barátjával volt tegnap az 54 éves férfi az egyik helyi kocsmában. Az idősebb férfi bár két-három italt megivott, nem volt részeg, amikor veje hazavitte. Akkor még úgy tűnt, hogy minden rendben van, nyugodt volt.

Otthon viszont összevesztett valamin az élettársával, és a férfi megvágta a nő nyakát.

18 éves fiúk azonnal az anyja segítségére sietett, próbálta megvédeni, de a férfi őt is megkéselte. A fiatal fiú súlyosan megsérült. Ekkor a 13 éves lány fogott egy másik kést, és, hogy testvérét védje, hátba szúrta az apját – a galgahévíziek elmondása szerint.

Miután a fiatal férfi letette otthon az apósát, fél óra múlva már hallottuk a szirénákat.- mondja egy nő, aki arról is beszél, hogy a meggyilkolt férfi veje egy izmos, nagydarab, nagyszájú férfi, aki szerintük mindenképpen beleavatkozott volna a verekedésbe, a késelésbe, hogy megvédje a családot.
Ha ő is ott marad, biztos, hogy vagy így, vagy úgy, de őt is elvitték volna- teszi hozzá arra utalva, hogy vagy a fiatal férfit is megkéselte volna az apósa, vagy ő végzett volna az 54 éves férfival.

Forrás: Origo

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, András Tamás az Origónak elmondta, hogy a fiatal lányt nem vették őrizetbe.

A család egy bezárt söröző feletti lakást bérelt. A helyiek elirányítanak minket oda. A söröző már rég bezárt, nem üzemel, üvegkorlátja be van törve. A fölötte lévő lakásokon lehúzva a redőny. Hiába csengettünk, senki sem jött ki a házból.

Forrás: Origo

Az Országos Mentőszolgálattól megtudtuk, hogy a tragédia után Aszódról és Hatvanból is érkezett mentőautó,  sőt, még egy mentőhelikopter is. Az 54 éves férfin akkor viszont már nem lehetett segíteni. A 18 éves fiú súlyosan, anyja könnyebben sérült. Mindkettejüket ellátták a helyszínen, majd kórházba vitték.