Hat évvel ezelőtt országszerte szervezett termékbemutatókat, amelyeken emberek tucatjait verte át egy tatabányai csaló. A férfi végre bíróság elé kerülhet - írja az Ügyészség oldala. 

A férfi egy kft. vezetőjeként dolgozott, amikor 2013. július 12. és 2013. november 19. között, Magyarország különböző pontjain termékbemutatókat rendezett. 

Termékeit különösen idős, illetve beteg embereknek ajánlotta, egészségük javítása céljából.

Többek között gyapjótakarót, légtisztítót, mágnesterápiás készülékeket, illetve gyógymatracot próbált eladni nekik. 

A férfi, és alkalmazottai

minden ilyen termékajánló alkalmával közölték a tőlük vásároló emberekkel, hogy 8 napon belül visszamondhatják a szerződést, de ez nem volt igaz. A vevők megtévesztése volt a céljuk. 

A vevők, amikor jogaikkal élve visszavitték a termékeket a tatai vállalkozáshoz, az ügyintézők a vezető parancsára olyan jegyzőkönyvet vettek fel, amiben hamisan arról biztosították a vevőket, hogy a visszavitt termékek ára 30 napon belül megérkezik a számlájukra. Ez azonban nem történt meg, sőt, a cég, és a vezetője is elérhetetlenné vált számukra. 

A férfi négy vevő közül közül egy kerepesinek 100.000 forint, egy hajdúszoboszlóinak, és két budapesti vásárlónak pedig fejenként 380.000 forint kárt okozott.

Az ügyészség 1 év 4 hónap börtönt, valamint 2 év közügyektől eltiltást, emellett 380.000,- Ft vagyonelkobzást javasol a férfi számára abban az esetben, ha a tárgyaláson beismeri, hogy bűnös.