Szervkereskedelem miatt indult eljárás a Cseh Katalin által támogatott abortuszpárti szervezet ellen

Budapest, 2019. május 26. Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője a Momentum Mozgalom eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
2017-ben az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma szervkereskedelem miatt indított vizsgálatot az ellen az abortuszpárti szervezet ellen, amelynek javára Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője gyűjtésbe kezdett Facebook-oldalán a napokban. Ugyanis a Planned Parenthood abortuszból származó emberi testrészeket adott el különféle vállalatoknak.
Vágólapra másolva!

Vizsgálatot indított szervkereskedelem miatt több abortuszklinika, köztük a Planned Parenthood (Családtervezés) ellen az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma – írta a New York Times 2017-es cikke alapján a Mandiner.hu.. "Ez régóta várt jó hír" – nyilatkozta Abby Johnson, az abortuszklinika egykori dolgozója, aki ma már életpárti aktivista.

– mondta a szervezet egykori dolgozója, akinek álláspontja szerint pontosan azoknak a nőknek hazudtak, akikért elvileg harcolnak. "Első kézből láttam, amikor az abortuszóriásnak dolgoztam. És mégis, évente több mint félmilliárd dollárt kapnak az adófizetők pénzéből" – tette hozzá Johnson. A botrány 2015 nyarán robbant ki, miután nyilvánosságra került néhány rejtett kamerával készült felvétel, amelyen a Planned Parenthood egészségügyi szolgáltatásainak igazgatója, dr. Deborah Nucatola elmesélte, hogyan

adnak el abortuszból származó emberi testrészeket különféle vállalatoknak.

A videón az látható, amint a doktornő egy kellemes ebéd alatt arról beszél, miként változtatták meg az abortálási technikákat, annak érdekében, hogy egészben maradt szerveket nyerhessenek ki a babából.

A Planned Parenthood-botrányról a Családháló nevű internetes portálon jelent meg egy kimerítő cikk, a linkre kattintva tudják elolvasni.

Emberi szervekkel kereskednek, a momentumos mégis támogatja őket

A történetnek azért lett hazai vonatkozása, mert

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője éppen nekik szervezett adománygyűjtést a napokban.

Szombaton az Alapjogokért Központ (AK) vette észre, hogy a momentumos képviselő születésnapja alkalmából tett közzé felhívást ebből a célból közösségi oldalán. Ez már önmagában is kellemetlen, hiszen a szülész-nőgyógyász végzettségű politikust nemrég azzal hozták hírbe, hogy keményvonalas abortuszpárti vonalat visz, amit ő igyekezett tagadni. Mint ismert, május végén előkerült egy felvétel, amelyen Cseh jóízűt nevetett, amikor beszélgetőpartnere a műtéti abortuszt egy botmixerhez hasonlította. Az Alapjogokért Központ találata a momentumos abortuszpártiságát teljes mértékben alátámasztotta, az általa támogatott szervezetről pedig kiderült, hogy világszerte propagálja az abortuszt és a terhesség utolsó pillanatáig hajt végre terhességmegszakítást. Mindez semmi, hiszen 2013-ban egy olyan kép- és hangfelvétel került nyilvánosságra, amely szerint a Planned Parenthood a már megszületett csecsemők "abortálása" mellett foglalt állást. Nem mellesleg a Soros György-féle Open Society Foundation volt a legnagyobb támogatója az abortuszpárti szervezetnek, amelytől a Trump-kormányzat egyik első intézkedéseként komoly állami támogatásokat vont el.