Bajkai: Minden választás sorsdöntő

2019.07.16. 12:02

Dr. Bajkai István országgyűlési képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a helyhatósági választásokra való felkészülésről, de szóba került még az Európai Parlament mai döntése is.

A politikus beszámolt a VI-VII. kerületi helyhatósági választási előkészületekről. Mint elmondta, a pártnak vannak fiatal jelöltjei is, ez azért is van, mert bizony a politikának a fiatalokhoz is kell szólnia, de az is természetes, hogy a fiatalok érdeklődnek a politika ügyei iránt.

Bár a Parlament nyári szünetet tart, de a képviselő megjegyezte, azért vannak olyan, elsősorban bizottsági munkák, amelyek a szünet alatt is folynak, mellette még megkezdődött a felkészülés az őszi önkormányzati választásra is, azaz az idei nyár csak egy nagyon rövid szabadságot engedélyez, tehát nem a pihenésről fog szólni.

A voksolás kapcsán úgy vélekedett Bajkai István, hogy minden választás sorsdöntő, Magyarország egy olyan történelmi, földrajzi, politikai helyzetben van, hogy egyetlen választásról sem lehet azt mondani, hogy azt lehet könnyedebben venni. Így lesz most ősszel is, ahol az ellenzék szeretné megmutatni magát, az erejét, előretekintve 2022-re, azaz a kormánypártokat most az önkormányzatokban szeretné legyőzni. A Fidesz-KDNP szövetség ezzel szemben azt szeretné megmutatni, hogy a 2010-es első kormányalakítás óta mi mindent tudtak tenni Budapestért, az önkormányzatokért és tulajdonképpen az egész országért. A politikus bízik abban, hogy az elért eredményeket értékelik majd az emberek, ahogy azt a tényt is, mely szerint az ellenzéki összefogás még egy önkormányzatot sem képes elvezetni, így még semmiféle kormányzási képességük sincsen, csupán a gyűlölet tartja őket össze.

Ami Teréz- és Erzsébetvárost illeti, mindkét kerületet fideszes polgármester irányítja, nagyszerű eredményekkel, de ennek a munkának messze nincs még vége, mindig lehet többet és jobbat tenni. Azért látni kell azt is – tette hozzá, Erzsébetvárosban nincsen meg a kormányzati többség, azaz itt komoly kompromisszumokat kell meghozni a döntések előtt. Az biztos, mindkét kerületben jelentős fejlesztések valósultak meg, ám soha senki nem lehet elégedett az eredményekkel. De az látszik, megújultak a rendelők, óvodák, egymás után történnek építkezések, az önkormányzatok növelik bevételeiket.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.