Üllőn is törvényt sérthetett az ellenzék: bár tilos, mégis lefényképezték az ajánlóíveket

2019.09.12. 11:52

Józsefváros és Erzsébetváros után Üllőn is csalhatott az ellenzék: egy olvasónk arra hívta fel a figyelmünket, hogy a Pest megyei településen az egyik egyesületi színben induló ellenzéki jelölt azzal dicsekedett közösségi oldalán, hogy lefotózta az eddig összegyűjtött ajánlóíveket. Mivel a hatályos jogszabályok nem teszik lehetővé az ajánlások másolását, és így az azon szereplő adatok rögzítését sem, erős a gyanú, hogy Üllőn sem játszanak tiszta eszközökkel a kormányellenes erők.

Augusztus közepén jelentette be Nagyné Prém Szilvia, az Üllő Te Vagy nevű egyesület képviselője a szervezet képviselőjelöltjeinek társaságában, hogy Üllőn is megszületett az "első ellenzéki összefogás". "Nagy nap ez a mai, ugyanis a pártok és azok képviselői egy civil szervezet mellé tették le a voksokat" - büszkélkedett a remegő hangú Nagyné Prém, aki nagyjából úgy izgult a kamerák előtt, mint egy negyedik osztályos feleletkor. Most kiderült, valóban van oka az idegeskedésre, hiszen a napokban 

választási csalás gyanúja merült fel civil szervezetével kapcsolatban. 

Történt, hogy a politikus pénteken közzétett közösségi oldalán egy fényképet, amelyen Fricsovszky-Tóth Péter képviselőjelölt-társával egy kávé mellett várják az ajánlásgyűjtés eredményét. Utóbbi a következőképpen kommentelte a várakozó helyzetet a bejegyzés alatti hozzászólásában: 

nem lehet gond az ajánlásokkal (szerk.). De azért minden egyes ívet lefotóztunk mielőtt leadtuk..ha esetleg csoda" történne...

Forrás: Facebook

A kommentszekcióban többen figyelmeztették, hogy a jogszabályok nem teszik lehetővé az ajánlások másolását, így fényképet sem szabad róluk készíteni. Az ellenzéki politikust azonban ezek a vélemények nem igazán hatották meg, és azzal próbálta kivágni magát, hogy választási csalás veszélye miatt, bizonyítékként készített a választók személyes adatairól fényképet.

Forrás: Facebook

Nagyon úgy néz ki, hogy 

az ellenzék ismét csalást követett el, ezúttal Üllőn. 

Mint ismert, a Magyar Nemzet hétfő reggel írt a józsefvárosi összefogás ajánlóív-másoló és -rögzítő akciójáról, aminek kapcsán ifj. Lomnici Zoltán nyilatkozott az Origónak. A szakértő szerint az ajánlóívek másolása, sokszorosítása, fénymásolása, illetve duplikált adatbázisok létrehozása tilos, amiért akár szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK