A harmadik legjobb magyar egyetem a Szegedi Tudományegyetem

A Szegedi Tudományegyetem épülete.
A Szegedi Tudományegyetem főépülete.
Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozta 2020-as világrangsorát a Times Higher Education (THE), ahol a Szegedi Tudományegyetem a 801-1000. helyen szerepel - írja a SZEGEDma.hu. A helyezés azt jelenti, hogy a szegedi a harmadik legjobb a hazai egyetemek között, emellett pedig a legjobb vidéki egyetem.
Vágólapra másolva!

A világ több mint 1300 felsőoktatási intézményét vizsgálta idén a Times Higher Education. A 2020-as listára 8 magyarországi intézmény került fel, közülük a harmadik helyezést a Szegedi Tudományegyetem érte el. Az SZTE a 801-1000. helyen szerepel a listán - írja a friss rangsorra hivatkozva a SZEGEDma.hu.

Az értékelésben a Szegedi Tudományegyetem

legerősebb mutatója a nemzetköziség,

mely magába foglalja a külföldi oktatók és hallgatók számát, valamint a nemzetközi együttműködésben készült publikációkat.

A Szegedi Tudományegyetem főépülete Forrás: SzTE

A rangsor összeállításánál 13 mutatót vettek figyelembe 5 csoportba osztva: a tanulási környezet, a kutatás minősége, az idézettség, az iparból származó jövedelem, és a nemzetköziség. Az első három szempont 30-30%-os, az ipari bevétel 2,5%-os, a nemzetköziség pedig 7,5%-os súllyal számít be a teljes pontszámba.

A THE szerint

a vidéki egyetemek közül az SZTE-n a legjobb

a tanulási környezet szakmai, személyi, és infrastrukturális szempontok alapján.