Egész éves a felfedezés élménye: "a Balaton télen-nyáron menő”

Magyar Vitorlás Szövetség
A balatoni vitorlázás mindig új élményeket tartogat.
Vágólapra másolva!
A korábbi idők balatoni hajózási szokásai a közelmúltban megváltozni látszanak, ugyanis a klasszikus nyári főszezon mellett egyre többen szállnak vízre a hidegebb hónapokban is, köszönhetően a tó turisztikai előrelendítéséért dolgozóknak. Tóth Balázzsal, a Balatoni KÖR alelnökével a Vitorlázz Itthon egyik partnerével, a balatonlellei BL Yachtclub&Apartments vezetőjével beszélgettünk a jelenségről.
Vágólapra másolva!

„Évről évre érzünk egyfajta erődösödést és látjuk, hogy tényleg egyre többen veszik észre, hogy a Balaton – ahogy mondani szoktuk, – télen-nyáron menő." – mutat rá Tóth Balázs az egész éves Balaton elkötelezett híve. Tóth Balázs úgy fogalmazott: „ez azt jelenti, hogy

"A turizmus fejlődésének fontos eleme a Vitorlázz Itthon applikáció, amely egy gasztronómiai vitorlástúra-ajánlatot is kínál a főszezonon kívüli desztinációk megtalálása érdekében." – hívja fel a figyelmet a Balatoni KÖR alelnöke.

Az említett alkalmazás minden érdeklődőt buzdít, hogy töltsön több időt a térségben, hiszen számos lehetőség várja az idelátogatókat.

A vitorlások növekvő számban közlekednek a vízen télen-nyáron. Forrás: Vitorlás szövetség

A Tóth Balázs vezette BL Yachtclub&Apartments részt vett a Magyar Vitorlás Akadémia által életre hívott és a www.vitorlazzitthon.hu oldalon valamint a Vitorlázz Itthon Applikációban is megtalálható Kék Csillag Kikötőminősítési rendszerben , és a legmagasabb minősítést érte el. Emellett mint kártyaelfogadó partner is csatlakozott a Vitorlázz Itthon szolgáltatói csapatához így megjelenik az éttermi valamint a szállásadói szolgáltatásoknál is a rendszerben.

Tóth Balázs az egész éves Balaton elkötelezett híve. Forrás: Vitorlás szövetség

Kérdésünkre Tóth Balázs elmondta, "a hajózás egy nem feltétlenül évszakhoz köthető sportág, hiszen ősszel, télen, és tavasszal is hódolhatunk neki, amíg be nem fagy a Balaton. Amikor ez bekövetkezik, elő kell venni a jégvitorlásokat, hiszen

minden időjárási körülmény között lehet szelni a habokat a Balatonon.

Éppen ezért kezdtük el a téli vitorlásverseny-sorozat megszervezését, amely évről évre népszerűbb, egyre több hajóst érint. A tavalyi évben Alsóörsről, Keszthelyről, és Balatonfüredről is érkeztek hozzánk versenyzők." – meséli büszkén a balatoni turizmus iránt elkötelezett hajós.

„A gasztronómia egy nagyon jó hívó szó, hogy megmutassuk a Balaton ízeit." – mutat rá továbbá,

– teszi hozzá.

A túravitorlázás legtöbbször társas program. Forrás: Vitorlás szövetség

A jövőbe mutató tervekkel kapcsolatban elmondta: „A déli és északi park összekötése főszezonon kívül a nagy álmunk volt, ezért májusban üzembe helyeztük

Luszit, amely a Balaton első, egész évben közlekedő hajójárata.

Minden olyan rendezvényt szeretnénk meglátogatni, amelyet a klasszikus főszezonon kívül rendeznek, mások mellett a régió vízen megközelíthető adventi vásárait." Tóth Balázs szerint minden ilyen példa ragadós, és generálja a további résztvevőket, akik szívesen közelítik meg vízről az őszi-téli-tavaszi balatoni rendezvényeket.