Nagyobb büntetést kért az ügyészség a nagymama-gyilkosra

Sarkadkeresztúri gyilkosság
Egy 35 éves nőt gyanúsítanak a gyilkossággal
Vágólapra másolva!
Legalább hétszer támadta meg egy baltával a saját nagymamáját egy cserszegtomaji nő két évvel ezelőtt. Amíg nagyanyja hörgött, rágyújtott egy cigarettára, de annyira zavarták a hangok, hogy visszatért és befejezte, amit elkezdett. A táblabíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben és kifosztásban is bűnösnek találta a most 37 éves gyilkost. A másodfokon eljáró Szegedi Fellebviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását indítványozta. 
Vágólapra másolva!

2017. november 9-én este a nő azért érkezett 81 éves sarkadkeresztúri nagymamájához, hogy pénzt kérjen tőle. Az idős asszony nem adott, ezen összevesztek. Annyira, hogy másnap reggel is folytatták.

Végül a nő egy baltával kétszer lesújtott nagymamája fejére a konyhában. Ettől az asszony összeesett és hörögni kezdett.

A nő később még legalább ötször lesújtott idős áldozatára, aki a helyszínen meghalt.

A nő támadás közben cigiszünetett tartott. Egyszerűen bement a szobába és rágyújtott, de saját bevallása szerint annyira zavarta nagyanyja haláltusájának hangja, hogy visszament és befejezte a támadást.

Egy 35 éves nőt gyanúsítanak a gyilkossággal Forrás: Origo

Ezután levette róla az arany ékszereit, a holttestet pedig egy kukába rejtette, amit kivitt ház melléképületéhez. Később igyekezett a nyomokat eltüntetni. Még több arany ékszert és egy laptopot is magához vett, de pont akkor akarta elhagyni a tetthelyet, amikor

megérkezett az egyik szomszéd. Az áldozat másik unokája hívta fel, mert nem érte el a nagyanyját.

A szomszéd és a helyszínre érkező rokonok is kérdőre vonták a nőt, aztán rendőrt hívtak, mert rábukkantak az elrejtett holttestre.

Döntésével a táblabíróság helybenhagyta a Gyulai Törvényszék első fokon hozott ítéletét, amelyben a nőt bűnösnek mondta ki és 20 év börtönbüntetésre ítélte tegnap. Az ügyészek keveselték a büntetést. A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla nem ítélte alaposnak a fellebbezéseket,

ezért az elsőfokú ítélet jogerőre emelkedett.