Karácsony Gergely csődöt hagyott maga után Zuglóban: újabb sarcokat vet ki a balliberális vezetés

Vágólapra másolva!
Az ellenzéki többségű zuglói önkormányzat megsarcolná a kerületi garázs- és gépjárműbeálló-tulajdonosokat: mélygarázsos társasház esetén akár évi ötvenezer forint pluszteher is sújthatja parkolóhelyenként az ott élőket - írja a Magyar Nemzet. A tizenöt százalékos építményadó-emelést egyébként Rózsa András momentumos alpolgármester terjesztette elő.
Vágólapra másolva!

"Garázsadó lesz Zuglóban. Az ötlettel egyszer már 2015-ben is megpróbálkoztak a szocialisták" – írta blogján Várnai László. A CivilZugló Egyesület önkormányzati képviselője azt is közölte, hogy

a hozzávetőlegesen tizenöt százalékos építményadó-emelést Rózsa András momentumos alpolgármester terjesztette elő,

amely a kerületi cégeken, telephelyeken és az üresen álló telkeken túl a garázsokra is vonatkozna, kivéve a súlyos mozgáskorlátozottakat és családtagjaikat. Az indoklás szerint ezzel növekedhetnek az adóbevételek, a többlet pedig a bérrendezéshez kell. Később Vida Attila, ex-LMP-s képviselő adott be egy módosító javaslatot, amit már a Momentum nem szavazott meg.

Várnai szerint mivel a garázsokra is 1400 forint négyzetméterenként az éves ingatlanadó, egy garázs pedig minimum 5×3 méter, ezért autóhelyenként minimum 21 000 forintot kellene fizetni évente. "Sőt, akiknek a kertjükben vagy a házuk alatt kétautós garázs van, azoknak minimum 50 400 forint lehet az adó, ami több mint a duplája, mint a maximálisan kivethető 25 000 forintos kommunális adó" – tette hozzá viszonyításképp. Várnai arra is felhívta a figyelmet, hogy akiknek teremgarázsban van helyük, azok duplán fizethetnek, mert nem elég, hogy két-három millióért megvették a parkolóhelyet, de adózási szempontból az egész garázsterületet osztják szét, azaz a közlekedési utakat is, tehát egy tulajdonosra akár harminc-negyven négyzetméter is juthat. „Van olyan új építésű lakópark, ahol 3000 négyzetméteres teremgarázs van minden egyes épület alatt" – tette hozzá

Az október 13-án győztes kerületi ellenzéki koalíció választási programjában nem szerepelt a garázsadó, sőt a választáskor azzal kampányoltak, hogy az önkormányzat gazdálkodása kiegyensúlyozott, 3,8 milliárdos folyószámla-egyenleggel adták át a kerületet.
Horváth Csaba, Zugló polgármestere belelendült a megszorításokba Forrás: Facebook

Borbély Ádám, az ifjúsági szervezet budapesti elnöke Facebook-videójában kifogásolta, hogy Horváth Csaba és az MSZP pénzszivattyúként használta Zuglót.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a telekadó, az építményadó és az idegenforgalmi adó megemeléséről döntött a zuglói képviselő-testület.