Nyugdíjasok kifosztásáért ítéltek el két nőt

Vágólapra másolva!
A Kaposvári Járási Ügyészség korábban bűnszövetségben és csoportosan elkövetett kifosztás, és hamis fizetőeszköz használata miatt emelt vádat két Budapest környékén élő nő ellen, akiknek az ügyében a Kaposvári Járásbíróság december 10-én hirdetett ítéletet.
Vágólapra másolva!

A két nő 2018 júliusa és 2019 januárja között

tizenhárom idős embert fosztott ki. Összesen több, mint 4,5 millió forint kárt okoztkk nekik

úgy, hogy egyikük valamilyen ürüggyel elterelte a figyelmüket, míg ezalatt társa átkutatta a lakást, ahonnan ékszert és pénzt vittek magukkal.

A két nő az ország egész területén fosztogatott,

többek között Kaposváron, Sopronban és Békéscsabán is. Egyikőjük többször is megváltoztatta a külsejét, például póthajat viselt, emellett mobiltelefonon keresztül folyamatosan tartották a kapcsolatot egymással, ami megnehezítette az azonosításukat.

A bíró kifosztás, illetve pénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés miatt mondta ki bűnösnek a a két nőt.

A különös visszaesőnek minősülő fiatalabb nőt hat év tíz hónap börtönbüntetésre, hét év közügyektől eltiltásra és három év vezetéstől eltiltásra ítélte, emellett a feltételes szabadság lehetőségéből kizárta.

Az idősebb, szintén különös visszaesőnek számító nő számára a bíróság öt év börtönbüntetést, hét év közügyektől eltiltást és három év vezetéstől eltiltást szabott ki, emellett hogy egy korábbi büntetéséből engedélyezett feltételes szabadságát is megszüntette.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, míg a két nő és ügyvédeik felmentésért fellebbeztek - írja az Ügyészség oldala.