Videón Niedermüller Péter korábbi szereplései

Sargentini jelentés, Orbán ellen felszólalók
Niedermüller Péter Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége
Vágólapra másolva!
Az Alapjogokért Központ összeállított egy videót, amelynek alapján az Európai Parlamentben a liberális erzsébetvárosi polgármester, Niedermüller Péter – akkor még EP-képviselőként – több alkalommal is felszólalt a gyűlöletkeltés és a gyűlöletbeszéd ellen. A DK-s politikus régebbi kijelentéseit megcáfolva ő maga uszít a fehér, keresztény és heteroszexuális emberek ellen.
Vágólapra másolva!

Niedermüller Péter az Európai Parlamentben többek között ezt állította: „a gyűlölet-bűncselekmények és a gyűlöletbeszéd rémisztő méreteket öltött...úgy kell alakítanunk Európát, hogy abban ne legyen helye a gyűlöletnek, a megbélyegzésnek, a diszkriminációnak...semmi nem tesz annyi kárt Európában, mint a félelem- és a gyűlöletkeltés...fel kell emelnünk a szavunkat a gyűlölet- és a félelemkeltő politika ellen".

Mindezek ellenére Erzsébetváros DK-s polgármestere az ATV január 23-i műsorában azt mondta: „Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket (ugye, fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a "nemtudoménmik"), akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak - meg azért nők is vannak közöttük. (...) Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből, mondom csöndesen nektek."

Nézze meg a videót!

Forrás: Origo

Ma délután tüntetést tartanak Niedermüller Péter ellen a kirekesztő kijelentései miatt.