Mi maradunk - szemléletformáló kampányt indít az Alapjogokért Központ

Mi maradunk
Alapjogokért Központ
trianon
Vágólapra másolva!
Az Alapjogokért Központ június 5-ig tartó szemléletformáló kampányt indít a gyalázatos trianoni békediktátum 100. évfordulója kapcsán. Céljuk, hogy felhívják mindenki figyelmét: bár el akarták tiporni Magyarországot, nem sikerült. Mi itt vagyunk, élünk, dolgozunk: „mi maradunk". A következő egy hétben a Központ valamennyi kommunikációs anyagának része lesz e fordulat: cikkekkel, kisvideókkal, grafikákkal emlékezünk és emlékeztetünk - áll a sajtóközleményben.
Vágólapra másolva!

Arra biztatnak mindenkit, hogy merjen velük emlékezni: használja az Alapjogokért Központ

erre az alkalomra készült profilképkeretét, ossza meg saját Facebook-oldalán anyagaikat, vagy éppen a #mimaradunk hashtaget.

Mi maradunk

"1920. június 4., Nagy Trianon palota. Magyarország évszázadok után újra teljesen független, önálló állam lett. De ez nem az az önállóság volt, amire vágytunk, amiért korábban sokszor porig égtünk:

hazánk elvesztette területének és lakosságának kétharmadát, több mint hárommillió magyar a csonkaország határain kívül rekedt. A világ első és egyetlen olyan nemzete lettünk, mely önmagával határos.

Magyarországot száz évvel ezelőtt egy vérbe mártott toll egyetlen vonásával akarták igaztalanul sírba küldeni, olyan bűnökért, melyeket sosem követett el.

De ami rossz hír nekik, az jó nekünk: nem sikerült megtörni minket – és nem felejtünk. Míg körülöttünk létrehozott bábállamok egy része már megsemmisült, száz év múltán újra megerősödve, büszkén áll a vártán a Kárpát-medence házigazdája, a Magyar. A trianoni országcsonkítás történelmünk tragédiája, és tekinthetnénk rá úgy, mint hazánk legnagyobb kudarcára. De tekinthetünk úgy is, mint az elmúlt bő ezer év legnagyobb kihívására. A kihívás címe akár az is lehetett volna, hogy „maradj talpon!". Challenge accepted. Nem sikerült minket elpusztítani, túléltünk mindent és nem megyünk sehová.

Isten nem hagy el bennünket.

Mi maradunk.

#Trianon100"

- írja a közlemény.

Forrás: Alapjogokért Központ