Vonatpótló hajójárat indult Zebegény és Nagymaros között

Mahart szárnyashajó, illusztráció
Budapest, 2018. július 9. A Sólyom II. a MAHART cég 10 db-os szárnyashajó flottájának egyik legnagyobb, 112 férőhelyes, szovjet gyártmányú, szárnyashajója áll az újpesti kikötőben. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Vonatpótló hajójáratot indítottak Zebegény és Nagymaros között, miután a múlt héten bizonytalan időre leállították a vonatközlekedést a két település között, mert a heves esőzések miatt sárlavina zúdult a pályára.
Vágólapra másolva!

Vonatpótló hajójárat indult hétfőtől Nagymaros és Zebegény között, melynek menetrendje igazodik a vonat- és buszjárathoz - írja honlapján a Mahart Passnave. Az első hajó Zebegényből 5.30-kor, Nagymarosról 7.05-kor indul, a menetidő Nagymarosra 30 perc, Zebegény felé pedig 40 perc. Mint írják, a hajók légkondicionáltak, 250 fő utaztatására alkalmasak, és

ingyen lehet rájuk felszállni.

A vonatpótló hajójáratokra azért van szükség, mert múlt hét kedden Nagymaros és Szob között nagy mennyiségű hordalék, sár és víz zúdult mindkét vágányra az esőzés miatt, ezért

a két település között bizonytalan időre leállították a vonatforgalmat.

Nagymaros, Zebegény, vonat, sárlavina Forrás: MÁV Inform/Facebook

A MÁV akkor azt írta, hogy 24 órás helyszíni ügyeletet is szerveznek, hogy az esetleges újabb omlást azonnal észleljék, és megtegyék a szükséges intézkedéseket.