Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hidegzuhany a metróban

Vágólapra másolva!
Idén nem bohóckodik a törölközős Párbeszéd-különítmény a budapesti metróállomásokon.
Vágólapra másolva!

Csend uralja az aluljárókat, egy párbeszédest sem lehet most látni strandpapucsban a metróállomások peronjain. Érthetetlen. Három éve még nem más, mint Tordai Bence vezette a metróban szaunázó Párbeszéd-tagságot, és emlékezetes előadással rukkoltak elő. Tordai - törölközővel a derekán - csendet kért a metró népétől, felemelte a mutatóujját, és valahogy így szólt: eddig és ne tovább, nyáron fő a hűtés, minden metrókocsiba klímát!

A szaunás performanszt a Párbeszéd tavalyi önkormányzati kampányra azzal fejlesztette tovább, hogy Karácsony Gergely hőmérővel rohangált kocsiról kocsira, és lelkesen mutogatta, hogy "Emberek! Azonnal váltsátok le Tarlóst, közel 35 fok van a föld alatt!" Valami ilyesmi volt a fő üzenete, meg természetesen az, ha megválasztják, ő tüstént elhozza a metróba zsákjában a hideget!

Idénre valahogy lelohadt ez a marha nagy lelkesedés, elkopott a strandpapucs, a törölközők mosásban, a hőmérő eltört.

Persze nem mondanék igazat, ha azt állítanám, hogy Karácsonyt idén nem érdeklik a Celsiusok. Dehogynem!

Posztolt is egy gyorsat, hogy töviről hegyire megmagyarázza, mit miért nem lehet megcsinálni. Az írásból nekem az derül ki, ezernyi, előre nem látott akadály merült fel az ügyben, akár felcsapna klímásnak is, de nem teheti, hiszen a metrókocsik klimatizálása legalább akkora műszaki kihívás, mint amilyen a Holdra szállás volt. Tavaly a hőmérős szaladgálása közben még nem találta ilyen bonyolultnak a dolgot.

Ne legyünk azonban telhetetlenek, klíma helyett megköszönhetjük neki az állomásokon kialakított ivókutakat.

De ez csak félmegoldás.

A metrós szauna után egy gyors hidegzuhany lenne csak az igazi. Karácsony és a párbeszédesek pedig osztogathatnák a törölközőket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről