Soroksári gyilkosság: szatírt láttak a tetthelyen a támadás előtt

soroksári futónő, Kardosné Gyurik Krisztina
Krisztina mindennap ugyanazon az útvonalon futott.
Vágólapra másolva!
Tanúk meghallgatásával és vallomások felolvasásával folytatódott tegnap a soroksári futónő megerőszakolásával és meggyilkolásával vádolt R. Szilveszter pere a Fővárosi Törvényszéken - írta meg a Bors.  
Vágólapra másolva!

A vádlott unokatestvérének lánya beszélt először a bíró előtt. Azt mondta, nem erőszakos a férfi. Sőt. Segítőkész embernek ismerte, akinek még dühkitörései sem voltak.

A nő arról is beszélt, hogy látott egy új telefont a rokonánál a támadás utáni időszakban, amiről nem mondta meg, kié.

Több mint hét éve gyilkolták meg Kardosné Gyurik Krisztinát, aki futni indult a soroksári otthonából, de soha többé nem ért haza. Az ügyben 2018-ban történt áttörés, amikor kiderült, hogy a helyszínen talált DNS-minta egy börtönben ülő férfié, R. Szilveszteré.

Krisztina mindennap ugyanazon az útvonalon futott Forrás: Bors/Fejér Bálint

A férfi leadott tárgyai között volt az áldozat mobiltelefonja is.

Gyurik Krisztina főnöke nyitott, vidám és kedves nőként jellemezte az áldozatot, egy másik viszont épp ellenkezőleg. Ez utóbbi arról is beszélt, hogy szeretett flörtölni férfiakkal.

Aztán felolvasták a férje, a volt rendőr, Kardos Lajos egyik régi barátjának vallomását, amelyből kiderült, hogy a férfit Kardos Lajos felhívta és elmondta, hogy szerinte a feleségét megölték, mert ki van kapcsolva a telefonja. Csaba arról is beszélt, hogy két nappal a támadás után járt náluk és az ebédlőasztalon meglátta

A nőket meggyilkolják

című könyvet. A vallomásból kiderül, rákérdezett Kardosnál, mi ez, aki azt válaszolta:

- idézte a férfi szavait a Bors.

Itt találták meg Krisztina holttestét Forrás: Bors/Fejér Bálint

Egy tetthely környékén biciklizó nőnek is felolvasták a vallomását, amiben az állt, hogy őt egy szatír zaklatta akkoriban. Azt mondta,

egy férfi megállt a kocsija mellett, letolta a nadrágját és magát mutogatva "kéjelgett".

De nem ő volt az egyetlen gyanús alak arrafelé abban az időszakban.

Ahogy írtuk, a rendőrök egy szerbiai börtönben ülő embercsempészt is észrevettek. Megkérték külföldi kollégáikat, hallgassák ki az ügyben, még hazugságvizsgálatnak is alávetették. A soroksári futónő gyilkosságával kapcsolatban viszont továbbra is egyetlen embert vádolnak emberöléssel, R. Szilvesztert, aki ma reggelre megtörte a jeget és végre megszólalt. Annyit mondott, sohasem fogja bevallani, hogy ő gyilkolta meg.