Garázdasággal és rongálással gyanúsítja a rendőrség Lengyel László balliberális politológust, a Pénzügykutató elnök-vezérigazgatóját.

A Pesti Srácok úgy tudja, Lengyel még decemberben egy parkolási vita után rongálta meg egy férfi autóját a II. kerületben. A portál az ügyben kereste a rendőrséget is, akik nevet nem közöltek, de azt megerősítették, hogy történt ilyen eset a fővárosban.

Hozzátették: a II. kerületi Rendőrkapitányság feljelentés alapján garázdaság és rongálás vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást, amelyben a nyomozók az autót megrongáló, szabadlábon védekező férfit – idézését követően – gyanúsítottként hallgatták ki.

Lengyel László, a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója garázdaság miatt felelhetForrás: MTI/Kovács Attila

Lengyel László ismert balliberális politológus, a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója, az elmúlt évek során politikai elemzőként több alkalommal is beszélt az ellenzéki összefogásról. Gyurcsány Ferenc néhány éve azzal vádolta meg, hogy „királycsinálóként" ki akarja fúrni őt az ellenzéki együttműködésből. Lengyel tagadta, hogy bármikor is szervezkedett volna a DK ellen.

A gyanúsításról a Pesti Srácok szerette volna Lengyel Lászlót is megkérdezni, de nem érték el.