Feloszlatta magát a békéscsabai Jobbik, valamennyi tag kilépett a párt gyurcsányosodása miatt

Gyurcsány Ferenc, Jakab Péter
Vágólapra másolva!
Feloszlatta magát a békéscsabai Jobbik, és valamennyi tag kilépett a pártból - ez derül ki Kocziha Tünde vasárnapi közleményéből. A helyi csoport volt elnöke búcsúzóul még hozzátette, reméli, hogy a párt egyszer majd visszatalál az eredeti útra, majd megszüntette politikusi Facebook-oldalát. Megérkezett az első alapszervezet-oszlatás a gyurcsányista vonal győzelmével végződött kongresszus után. 
Vágólapra másolva!

"Kedves Barátaim, Ismerőseim, volt Tagtársaim! Tájékoztatni szeretnélek benneteket, hogy 12 év után, a mai napon feloszlattuk a Jobbik Magyarországért Mozgalom Békéscsabai Alapszervezetét a jelenlévő tagok egyhangú szavazatával, és mindannyian kilépünk a pártból is."

Ezekkel a szavakkal búcsúztak el a békéscsabai csoport tagjai a Jobbiktól. A közleményt Kocziha Tünde, az alapszervezet volt elnöke jegyezte, aki egyúttal leszögezte, nem a Jakab Péter és csapatának győzelmével végződő tisztújító kongresszus miatt döntöttek így. Sorainak némileg ellentmond, hogy tegnap este élesen bírálta Jakab politikáját Varga-Damm Andrea közösségi oldalán.

Forrás: Facebook

Végezetül Jakabnak címezve azt írta, reméli, hogy a Jobbik egyszer majd visszatalál az eredeti útra. "Ehhez kívánunk tiszta lelkű, bölcs vezetőket, akiknek a Haza sorsa fontosabb a saját karrierjüknél, és ezáltal képesek lesznek a „nemzeti ügy" valós képviseletére!" - zárta gondolatmenetét Kocziha.

FRISSÍTÉS: Nem sokkal közleményének megjelenését követően, Kocziha Tünde megszüntette politikusi Facebook-oldalát.

Mint ismert, a tegnapi kongresszuson a Gyurcsány Ferenccel és a Demokratikus Koalícióval való együttműködést preferáló Jakab Péter totális hatalmat szerzett a párton belül, hiszen kizárólag hozzá köthető politikusok kerültek be az elnökségbe. Ezzel a Szávay-féle belső ellenzék kiszorult a pártvezetésből.