Horváth László: A gyöngyöspatai szegregáció ügye csak ürügy

2020.02.17. 16:50

Mára világosan kiderült, hogy a gyöngyöspatai szegregációs ügy csupán egy ürügy egy politikai akcióra - mondta Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselője. 

A gyöngyöspatai iskolaügynek a szegregáció csak ürügye, a cigány családok és tanulók pedig csak eszközök - mondta Horváth László, a Fidesz országgyűlési képviselője. Úgy látja, a kártérítési pert kezdeményező, "külföldről pénzelt alapítvány" politikai célja, hogy az országról azt állíthassák, hogy rasszista. A gyöngyöspatai iskolaügyben vasárnapra demonstrációt hirdetett meg Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője cigány kisebbségi vezetők jelenlétében. Horváth erre úgy reagált: ez várható volt, a Fidesz már hetekkel ezelőtt szólt, hogy a gyöngyöspatai ügyben csak a politikai cél elérése a fontos, minden más csak ürügy és mindenki más csak eszköz.

Elmondta, hogy a tüntetésnek van előzménye, indult ugyanis egy petíció az ügyet támogatandó, ám azt a gyöngyöspataiak "99,7 százaléka nem írta alá", ami beszédes. Tordai Bence becsületére legyen mondva, hogy ő legalább elment Gyöngyöspatára, ahol arra volt ideje, hogy a cigány kisebbségi önkormányzat vezetőjével készítsen egy fotót az iskolánál, de arra sajnos már nem volt ideje, hogy beszéljen önkormányzati vezetőkkel, tanárokkal, és meghallgassa a többségi lakosság véleményét.