Milyen jó lett volna, ha az összes párt vezetője, ellenzéké és kormánypártoké ma (most az egyszer?) azt üzeneték volna, egymás mellett állva: közösen fogjuk legyőzni ezt a vírust – írta Vona Gábor annak kapcsán, hogy az ellenzéki pártok nem szavazták meg a koronavírus-törvény gyors tárgyalását.

Nehéz idők jönnek, mindenki nőjön fel a feladathoz. Ezekkel a szavakkal fejezte be ma Orbán Viktor a parlamenti vitát a felhatalmazási törvényről  – írja a Jobbik volt pártelnöke a Facebook-bejegyzésében. Majd azzal folytatta, hogy nem kíván belemenni hosszas érvelésbe, csupán elkeseredését szeretné kifejezni, hogy senkinek sem sikerült felnőni a feladathoz.

Vona Gábor, a Jobbik volt pártelnökeForrás: MTI/Krizsán Csaba

Ezt követően kifejtette, hogy megérti az ellenzéki pártok félelmeit. De most nem ez a kérdés.  Nem tudjuk, mi vár ránk. Nem tudjuk, milyen világ jön. De mindenképp cudar, abban biztosak lehetünk. És nagyon nem mindegy, hogy az ország milyen lelki állapotban vág neki ennek a kihívásnak. És a mai nap bebizonyosodott, hogy újra, megint és ismételten: megosztva és gyűlölettel  – írta Vona Gábor. Majd Karácsony Gergelyt megdicsérte, és a kormánypártoktól még engedményeket várt volna, azaz tett gesztust Vona az ellenzék felé.

Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke, Szél Bernadett független országgyűlési képviselő és Karácsony Gergely főpolgármester a Független Diákparlament oktatásról szóló rendezvényénForrás: MTI/Kovács Tamás

Vona Gábor azzal folytatta gondolatait, hogy milyen jó lett volna, ha az összes párt vezetője azt üzente volna, egymás mellett állva: közösen fogjuk legyőzni ezt a vírust. Nem mi, nem ők, hanem közösen.  Ezért szavazta volna meg az ellenzék helyében a törvényjavaslatot.