A vádirat szerint a két nő 2015-től férfiakat keresett meg internetes társkereső oldalakon. Álnéven mutatkoztak be, és azt hazudták, hogy özvegyek. Aztán pénzt csaltak ki az áldozataiktól.

A két nő, amikor elmentek találkozni áldozataikkal, fodrász tanulónak adta ki magukat, és azt állították, hogy már csak a bizonyítvány átvételéhez lenne szükségük pénzre.
Hogy a történet hihetőbb legyen, megadták állítólagos oktatójuk számát is, amin aztán elváltozatott hangon saját maguk igazolták a fiktív történetet.Az első pénz átadást követően a következő álindok az útközben meghibásodott kocsi javítási költsége volt. Ezt a banda többi tagja magát szerelőnek kiadva igazolta.

Ha az áldozat még ekkor sem fogott gyanút, akkor a következő körben bírságokra, ügyvédi díjakra, hagyatékkal kapcsolatos költségekre hivatkozva kértek kölcsön.

Ezt a fiktív látszatot a vádlott-társak igazolták le úgy, hogy magukat rendőrnek, börtönőrnek vagy ügyvédnek adták ki magukat.

Ezzel a módszerrel négy év alatt 145 embert csaptak be. Volt olyan, akitől 20 ezer forintot, de olyan is akad, akitől 14 milliót csaltak ki.