Soros szervezete kormányfigyelő és -bíráló honlapot hozott létre a veszélyhelyzet alatt

Helsinki Bizottság
Vágólapra másolva!
Koronavírus-hírek néven új honlapot indított a Soros György által támogatott Helsinki Bizottság, amelyen a kormányzat lépéseit követik figyelemmel. Megnéztük az új oldalt: kizárólag a magyar kormányt kritizáló "elemzések", tanácsok és hírek jelentek meg rajta. Hiába kér mindenkitől összefogást a polgári kormány, nem mindenki hajlandó erre. Soros szervezete láthatóan semmiképpen sem.
Vágólapra másolva!

Hiába kéri folyamatosan a kormány az ellenzéki pártokat, és az őket támogató civil szervezeteket, hogy a koronavírus-járvány leküzdése érdekében fogjanak össze, a kérés nem talált megértő fülekre:

  • az ellenzéki újságírók-propagandisták magukból kivetkőzve támadják a világjárvány, és az annak gazdasági utóhatásai ellen védekező kormányt, meglehetősen gyakran hazugságokkal;
  • az ellenzéki pártok képtelenek voltak megszavazni a hatékony védekezést lehetővé tevő koronavírus-törvényt, annak ellenére, hogy a kormánypártok többször is a támogatásukat kérték ehhez; valamint
  • az ellenzékhez, illetve Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek sem alkalmazkodtak a körülményekhez, szinte kizárólag a kormány bírálatával vannak elfoglalva.

Ez utóbbira gyönyörűszép példa a Helsinki Bizottság mai bejelentése, miszerint a koronavírus-járványra hivatkozva kormányfigyelő honlapot hoztak létre. Az amerikai milliárdos szervezete azzal reklámozta az új felületet, hogy innentől kezdve itt olvashatóak a jogszabályi változásokról szóló elemzéseik, tanácsaik és híreik.

Az oldalra kattintva viszont csak a kabinetet bíráló és támadó tartalmakkal lehet találkozni. A Helsinki többek között azt találta olvasóik elé tárni, hogy

  • az EBESZ kritizálta a koronavírus-törvény miatt a kormányt.
  • a parlament által elfogadott jogszabály indokolatlanul szigorította az ál- és rémhírterjesztés büntetőjogi következményeit.
  • "életveszélyes" a randalírozó, az egészségügyi dolgozókkal agresszíven viselkedő iráni diákok Magyarországról való kiutasítása.

Amellett, hogy ezek a hírek végtelenül elfogultak és manipulatívak, ilyen formában nem állják meg a helyüket. Magyarul: hazugok. A kormány éppen azért nyújtotta be a koronavírussal kapcsolatos törvényjavaslatát, hogy az ország sikeresen tudjon védekezni a világjárvány ellen. A kabinet több fórumon is kiemelte, hogy azért szükséges az ál- és rémhírek terjesztésének szigorúbb büntetése, mert az utóbbi időszakban gombamód megszaporodtak a rosszindulatú közlések (Budapest lezárása és hasonlók) a különböző közösségi oldalakon. Arról nem is beszélve, hogy a kormány több vezető politikusa aláhúzta, hogy az új rendelkezés nem vonatkozik majd az újságírókra. Azt pedig, hogy életveszélyes az iráni diákok kiutasítása, azt kommentálni sem igazán érdemes, hiszen a külföldi hallgatók szabályszerűen őrjöngtek a karanténba vonulások ideje alatt.

A Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Telephelyén karanténként kijelölt szobát engedély és védőruházat nélkül elhagyták, oda a többszöri felszólítás ellenére nem mentek vissza, hangosan elégedetlenkedtek, az egészségügyi személyzettel szemben agresszíven léptek fel, utasításaiknak pedig nem tettek eleget; volt, hogy székeket dobáltak.

Talán nem véletlen: éppen a Helsinki Bizottság volt az a szervezet, amely vállalta, hogy jogi segítséget nyújt a kórházban tomboló, Magyarországról kiutasított iráni diáklánynak.