Vitézy Dávid: Tízezrek háborodtak fel Budapesten Karácsonyék döntése miatt

Vágólapra másolva!
A szerda reggel beigazolta, hogy a BKK rossz döntést hozott a szombati menetrendek gondolkodás nélküli bevezetésével - írta Vitézy Dávid Facebook-oldalán. Közölte, az utasok véleménye jól követhető a Facebookon is. Számos olyan járaton, melyen az emberek dolgozni járnak, az elmúlt napokhoz képest a járványhelyzethez mérten kényelmetlen zsúfoltság alakult ki, ráadásul a buszok eleje nagyon helyesen a járművezetők védelmében le van zárva - tette hozzá. Fürjes Balázs szerint a fővárosi vezetésnek vissza kell vonnia a hétvégi menetrendet.   
Vágólapra másolva!

Szombati menetrenddel közlekednek a BKK járatai, a járatok zsúfoltabbak, mint korábban, ez pedig nem segíti a koronavírus-járvány elleni védekezést – erre hívta fel a figyelmet Fürjes Balázs, Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, valamint Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

Óriási felháborodás

– írta szerda reggel Facebook-oldalán Vitézy Dávid, a BKK korábbi vezetője, aki jelenleg a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

Hozzáteszi, nincs viszont szombat, így pont azok maradtak a buszokon és azok járnak dolgozni, akik műszakos munkarendben dolgoznak: azaz ebben a helyzetben is helytállnak, kórházakba, áruházakba, üzemekbe, a közüzemeket biztosító munkahelyekre tartanak reggel 5 és 7 között.

- magyarázta.

Rossz döntés

Arról is írt, nem akart előre beleszólni a Fővárosi operatív törzs munkájába, de sajnos az első, mai reggel beigazolta, hogy a BKK rossz döntést hozott a szombati menetrendek gondolkodás nélküli bevezetésével.

- folytatta.

Nagy felháborodást okozott a fővárosiak körében a szombati menetrend bevezetése Forrás: Vitézy Dávid/Faceebok

Mint fogalmazott, a szombati menetrendet úgy sikerült bevezetni, hogy a csak hétvégén járó járatok minden nap közlekednek, mint az amúgy is értelmetlen, de máskor munkanapokon legalább nem közlekedő belvárosi City-troli vagy a Normafáig hosszabbított 212-es. Eközben a munkanapokon a munkába járást segítő 85E, 98E, 101B, 122-es, 282E, 284E stb., azaz épp a kórházak, ipari negyedek dolgozóit szállító járatok egyáltalán nem járnak, pont ezeket állították le.

- indokolt Vitézy Dávid, aki egyúttal arra kérte a Fővárosi Önkormányzatot és a BKK-t, hogy korrigáljanak és a szombati menetrend helyett sürgősen vezessenek be egy, a járványügyi veszélyhelyzethez igazodó rendkívüli munkanapi menetrendet.

Kérés Karácsonyék felé

Megkértük Karácsony Gergelyt, intézkedjen, ne szombati menetrenddel közlekedjenek a budapesti tömegközlekedési járatok - írta Fürjes Balázs a Twitter-oldalán. Ez rontja a járványhelyzetet,mert így lehetetlen a távolságtartás reggelente, joggal akadtak ki az utasok - tette hozzá. Felkérte Vitézy Dávidot, álljon rendelkezésre, segítse a munkát.