Meghívták a kormány szerdai ülésére Karácsony Gergely főpolgármestert és a megyei jogú városok képviseletében Szita Károly kaposvári polgármestert, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnökét - nyilatkozta Gulyás Gergely kedden az MTI-nek.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte: szombaton járnak le a koronavírus-járvány miatt két hétre bevezetett kijárási korlátozások, és a szerdai kormányülésen kell dönteni arról, hogy milyen intézkedéseket tartanak fenn,  illetve milyen további döntésekre van szükség a járvány terjedésének visszaszorítása érdekében.

Karácsony Gergely főpolgármester és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatót tart a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának ülése után a Városházán 2019. december 12-énForrás: MTI/Bruzák Noémi

Ebben a kormány szeretné a helyhatóságok vezetőinek - különösen a főváros és a nagyobb városok vezetőinek - a véleményét ismerni, ezért hívták meg az ülésre a főpolgármestert és az MJVSZ elnökét - mondta Gulyás Gergely.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnökeForrás: MTI/Czeglédi Zsolt