Farkas Örs: A felelősség és a határozott döntéshozatal hiányzik Karácsonyból

KARÁCSONY Gergely; TARLÓS István
Budapest, 2019. október 17. Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, Farkas Örs a Hír TV Magyarország élőben című szombat esti műsorában részleteket osztott meg az újraindulás fővárosi szakaszáról.
Vágólapra másolva!

Farkas Örs felhívta rá a figyelmet, hogy hétfőn újraindul az élet Budapesten: kinyitnak az éttermek, a strandok és az üzletek.

– nyomatékosította.

„Elsősorban az Operatív törzsnek a szakmai állásfoglalása, a járványügyi helyzetet, illetve magát a vírust ismerő virológusoknak a szakmai állásfoglalása, illetve a fővárosi polgármesternek, a fővárosi vezetőknek az állásfoglalása volt az, ami a kormánynak segítséget adott ehhez a döntéshez. A járványnak az első szakaszában Magyarország hatékonyan védekezett, sikerült legyőzni a vírust ebben a szakaszban, és miután az itteni járványügyi adatok pozitívan alakulnak, Budapest is áttérhet a védekezés második szakaszába" - jelentette ki a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője.

Farkas Örs komikusnak nevezte Karácsony Gergely legutóbbi üzenetét,

amelyben azt írja, hogy a kormány ne vegye félvállról a védekezést.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője hozzátette, a polgármesternek most bőven lett volna lehetősége döntéseket hozni, és azokért felelősséget vállalni.

– emelte ki Farkas.

A teljes beszélgetés alább tekinthető meg.