Holnap elrendelhetik a letartóztatását annak a többszörösen büntetett férfinak, aki tegnapelőtt, visszaélve erőfölényével, kirabolt egy beteg, idős férfit.

A férfi május 18-án délben a makói buszállomáson felfigyelt egy nyugdíjasra, aki segítséget kért a járókelőktől. Azt szerette volna megtudni, hogyan tudna eljutni a makói kórházba. A férfi felajánlotta a mozgáskorlátozott, látássérült, fehér bottal járó idős férfinak, hogy elkíséri, mivel ő is arrafelé megy. Miután egy parkba értek, a férfi 400 forintot kért a nyugdíjastól kenyérre. Az idős férfi nem adott neki pénzt, ezért a kísérő megfogta a vállán lévő táskát, és kutatni kezdett benne a pénztárcája után. Kihasználva erőfölényét, elhárította az idős ember védekezését, megragadta a táskát. A nyugdíjas kitépte a támadója nyakából a fehér fülhallgatóját, hogy bizonyítékot szerezzen róla. Amikor a rabló elszaladt, az áldozat hangosan kiabálni kezdett, amire valaki felfigyelt és hívta a rendőröket.

illusztrációForrás: Shutterstock

A rablót elfogták, és őrizetbe vették. Megtalálták nála az idős férfi táskáját, így a kár részben megtérült.

A támadóról kiderült, hogy többszörösen büntetett előéletű, és nem sokkal az eset szabadult a börtönből. A férfi ellen rablás miatt indítottak eljárás, és javasolták a letartóztatását egy hónapra. Az ügyészi javaslatról a Szegedi Járásbíróság holnap dönthet.