A program Debrecent valóban a régió központjává teszi

Vágólapra másolva!
Halász János, a Fidesz országgyűlési képviselője, a parlamenti frakció szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Debrecen 2030 Program fontosabb elemeiről.
Vágólapra másolva!

Debrecenben kedden került sor arra a megállapodásra, amit a kormány a várossal kötött, ebben a Debrecen 2030 program részletei szerepelnek. A politikus elmondta, ez egy jelentős fejlesztési program, amit a város dolgozott ki és szerencsére a kormány támogat egy kormányhatározat alapján.

Az elképzelések szerint jelentős infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg, aminek része lesz a Debreceni Egyetem fejlesztése, de a város közlekedésének a megújítása is. A program Debrecent valóban a régió központjává teszi, egy komoly súlyponttá Kelet-Magyarországon.

Halász János beszámolt arról is, hogy a Debreceni Egyetemen már elkezdték a munkát egy nemzeti oltóanyagközpont létrehozása érdekében, ebben az a legjelentősebb, hogy nem csak a helyi tudásra alapoznak, hanem az ismeretek összeadódnak szerte a világban, mindezt azért, hogy Magyarországon is minél hamarabb találják meg a vakcinát a koronavírus ellen.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.