Mozgássérült asszonyt raboltak ki Apcon

Vágólapra másolva!
Két Heves megyei férfi megállapodott abban, hogy az otthonuk környékén különböző bűncselekményekkel fognak pénzt szerezni, akár erőszak árán is. Ennek megfelelően az egyikük megvert és kirabolt egy idős, mozgássérült asszonyt.
Vágólapra másolva!

A páros először december 15-én éjjel, egy petőfibányai dohányboltba tört be. Az arcukat már utcán eltakarták.

Az egyikük őrködött, amíg a társa a vállával betörte az ajtót, majd az üzlet kasszájából kilopott 23 500 forintot.

Néhány nappal később, fényes nappal átautóztak Apcra, hogy pénzt szerezzenek. Hogy megtalálják az ideális áldozatot a városban kocsikáztak. Észrevettek egy idős asszonyt, aki elektromos tolószékkel haladt. A nyakán volt egy aranylánc, amit a két férfi meg akart szerezni. Az egyikük utána ment, a társa a volán mögött ülve, járó motorral várta hogy meneküljenek.

A fiatalabb férfi utolérte az asszonyt majd hátulról rátámadt. Nem tudta elsőre letépni a nyakláncot az asszony nyakáról, mert az védekezett.

A támadó ezek után úgy megütötte, hogy több bordája is eltört. Az ütésektől a földre esett, a férfi így márt könnyen le tudta venni róla a láncot, ami elszakadt, de még így is értékes volt.

A páros később Budapesten adta el az ékszert közel 100 ezer forintért.

Az ügyészség lopással, rablás, valamint súlyos testi sértéssel vádolja a férfiakat. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket végrehajtandó fegyházbüntetésre.