Orbán Viktor: Magyarország nem enged be nem uniós polgárokat

Vágólapra másolva!
Nem enged be unión kívüli országokból érkező polgárokat Magyarország Szerbia kivételével, mert az ellentétes a magyar emberek egészséghez fűződő érdekével - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió azon javaslatának megvitatása után, amelyben azt kérik, hogy a tagállamok nyissák meg határaikat 14 nem európai ország előtt.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban, az operatív törzs ülése után azt mondta: arról is döntöttek, hogy visszaállítják az átutazók számára a kötelező korridor használatát.

Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter a mai ülés előtt Forrás: Orbán Viktor / Facebook

Az országon áthaladók - csakúgy, mint a koronavírus-járvány tetőpontjának időszakában - nem hagyhatják el a kijelölt útvonalat, a határellenőrzések pedig továbbra is szigorúak lesznek - tette hozzá.

Folyamatosan figyeli a fejleményeket az Operatív Törzs

A koronavírus-világjárvány első hullámát alacsony átfertőzöttséggel kivédte Magyarország a sikeres járványkezelésnek köszönhetően, a magyar emberek nagyon elégedettek a miniszterelnök munkájával, a veszélyhelyzetnek vége, de ahogy már korábban elhangzott a tájékoztatásokban, az Operatív Törzs tovább dolgozik a háttérben, figyelik a fejleményeket a világjárvánnyal kapcsolatban, és felkészülnek egy esetleges második hullámra, amit kizárni továbbra sem lehet.