Elítélték a villamosvezetőt, aki balesetet okozott Debrecenben

Vágólapra másolva!
Egy debreceni villamosvezető a tiltó jelzés ellenére behajtott egy kereszteződésbe, és összeütközött egy busszal. A balesetben többen megsérültek, egy nőnek maradandó fogyatékossága lett.
Vágólapra másolva!

A villamosvezető 2018. június 6-án az esti órákban a belvárosban lévő Piac utca 20. szám előtti megállóból úgy indult el és hajtott a kereszteződésbe, hogy a villamos forgalmat irányító lámpa tiltó jelzést mutatott.

A villamossal csaknem 20 kilométer/óra sebességre gyorsult és a kereszteződésben nem adott elsőbbséget a neki jobbról érkező egyik helyi járatú busznak, és fékezés nélkül nekiütközött.

Az ütközés miatt a villamos kisiklott, majd öt métert gurult mielőtt megállt, miközben az busz áttért az ellentétes irányú buszsávba, ahol 69 méterrel távolabb állt meg.

A buszon és a villamoson is több utas volt, többségük az üléseken ült. Összesen 11-en sérültek meg, közülük négy embernek - a villamosvezetőnek is - nyolc napon túl gyógyuló, míg további hét utasnak nyolc napon belül gyógyuló sérülése lett.

A buszon egy 67 éves nőnek maradandó fogyatékossággal járó sérülése lett.

Az ügyészség maradandó fogyatékosságot és tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozásával vádolta a villamos vezetőjét. A Debreceni Törvényszék ma elfogadta az első fokú bíróság ítéletét, ami szerint a 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélték, amit 3 év próbaidőre felfüggesztettek.